Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ανατροπή δεδομένων και μπάχαλο

Ανατροπή δεδομένων στην Α1 ανδρών στο πάρα ένα πριν από την έναρξη των πλέι οφ, που κινδύνεψαν να μην αρχίσουν, γενικότερο μπάχαλο με κανονισμούς, αντεγκλήσεις και διαφωνίες και πόλεμος συμφερόντων συνέθεσαν το σκηνικό μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή να κάνει δεκτή την ένσταση της ΑΕΚ που υποβιβάστηκε στην Α2 με τη λήξη της κανονικής περιόδου κατά του Ηλυσιακού, ο οποίος είχε σωθεί την τελευταία αγωνιστική.

Υπενθυμίζεται ότι η Ενωση είχε καταθέσει προσφυγή κατά του Ηλυσιακού κατηγορώντας πως ουσιαστικό «αφεντικό» στην ομάδα των Ιλισίων είναι ο μάνατζερ παικτών (μεταξύ των οποίων και κάποιοι του Κολοσσού Ρόδου) Τάσος Δελημπαλταδάκης. Ας σημειωθεί πως η νίκη του Ηλυσιακού την τελευταία αγωνιστική στη Ρόδο επί του Κολοσσού ήταν αυτή που κράτησε την ομάδα των Ιλισίων στην κατηγορία. Τα όσα υποστήριξαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, που κατέθεσαν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία όπου ο Τάσος Δελημπαλταδάκης λειτουργούσε ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, έγιναν δεκτά από τον αθλητικό δικαστή, ο οποίος αποφάσισε την αποβολή του Ηλυσιακού από το πρωτάθλημα, χωρίς όμως να διευκρινίσει εάν τη θέση του θα πάρει η ΑΕΚ, πετώντας με αυτόν τον τρόπο το μπαλάκι στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, τον ΕΣΑΚΕ.

Λίγο μετά την απόφαση, ακολούθησε κομφούζιο και μπάχαλο μεταξύ των παραγόντων των ομάδων που συμμετείχαν στην απογευματινή έκτακτη σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ, με αντικείμενο εάν θα πρέπει να επικυρωθεί η τελική βαθμολογία της Α1 ή όχι. Μάλιστα, λίγο πριν από τη συνεδρίαση, ένταση επικράτησε μεταξύ του προέδρου της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπη Καραμανλή, και του αντίστοιχου του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, όταν ο δεύτερος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να επικυρώσει τη βαθμολογία, αφού ο Ηλυσιακός θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ.

Τελικά, μετά τη συνεδρίαση επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία η υπάρχουσα βαθμολογία, δηλαδή αυτή που ίσχυε το πρωί της Πέμπτης, καθώς ο Ηλυσιακός επιβεβαίωσε ότι θα κάνει έφεση επί της απόφασης στο ΑΣΕΑΔ, κάτι που έχει δικαίωμα να κάνει εντός 48 ωρών. Υπέρ αυτής της απόφασης τοποθετήθηκαν οι ΠΑΟΚ, Κολοσσός, Πανελλήνιος, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Μαρούσι, Καβάλα, Περιστέρι, Ικαρος, καθώς και η ΕΟΚ. Απουσίασαν εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, αλλά και του Αρη, ενώ αρνητικά ψήφισαν Πανιώνιος, Ηλυσιακός και Ηρακλής. Οι ομάδες που δέχτηκαν τη βαθμολογία δεσμεύτηκαν βέβαια να μην προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για την τελική βαθμολογία, σε περίπτωση που τελεσιδικήσει η ένσταση της ΑΕΚ. Προφανώς αυτό που «έκαιγε» τον ΕΣΑΚΕ ήταν να αρχίσουν τα πλέι οφ, με τα ζευγαρώματα που ήταν ως τώρα γνωστά, κάτι που επιτεύχθηκε, αφού σε διαφορετική περίπτωση άλλαζαν οι θέσεις από 5 έως 8...

Ακόμα και έτσι πάντως, τα πράγματα παραμένουν ρευστά καθώς αν τελεσιδικήσει η απόφαση του αθλητικού δικαστή και αποβληθεί ο Ηλυσιακός, ερωτηματικό είναι εάν η ΑΕΚ θα παραμείνει στην κατηγορία ή θα ανέβει μια ομάδα της Α2; Αυτό έμεινε αναπάντητο και θα κριθεί πλέον σε επίπεδο νομικών. Είναι ένα ζήτημα, πάντως, που απασχολεί εκτός από τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ.

  • Στον αγώνα που άνοιξε χτες την αυλαία των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Περιστερίου στο ΟΑΚΑ με 88-60, κάνοντας το 1-0 στις νίκες από τις δυο που χρειάζεται για να προκριθεί στα ημιτελικά. Οι δύο ομάδες θα ξαναπαίξουν το Σάββατο στο Περιστέρι (16.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ