Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για τις 30 Μάη πήραν οι 38 ύποπτοι (δεν είναι πολιτικά πρόσωπα) που είχαν κληθεί από την Εισαγγελία, για να δώσουν εξηγήσεις στην υπόθεση της προμήθειας του Δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια από τη γερμανική Ferrostaal-HDW και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με απευθείας ανάθεση. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους ύποπτους περιλαμβάνονται ο στενός συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Μπλέτσιος, γενικοί γραμματείς εξοπλισμών, πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Αμυνας και στρατιωτικοί που υπήρξαν μέλη επιτροπών για την προμήθεια των υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό. Τα αδικήματα είναι: Της απιστίας, της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου «περί καταχραστών του Δημοσίου».

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΗ πήρε προθεσμία να καταθέσει ο εφοριακός της ΚΓ ΔΟΥ Αθηνών. Διώκεται για ψευδείς βεβαιώσεις με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα).

ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης κίνησε τις διαδικασίες για την πλήρωση των θέσεων του προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του ΣτΕ, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων. Συγκεκριμένα, εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο (τα μέλη του οποίου αποφάσισαν ομόφωνα) να προεπιλεγούν οι παρακάτω δικαστικοί λειτουργοί (αναφέρονται κατά σειρά αρχαιότητας): Για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, οι Αντιπρόεδροι Ηλίας Γιαννακάκης, Θεοδώρα Γκοΐνη, Ελισάβετ Μουγάκου - Μπρίλλη, Ρένα Ασημακοπούλου, Χαράλαμπος Ζώης και Μιχαήλ Θεοχαρίδης. Για τις δύο θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, οι Αρεοπαγίτες Σπυρίδων Ζιάκας, Αθανάσιος Κουτρομάνος, Βασίλειος Λυκούδης, Γεώργιος Γιαννούλης, Βασίλειος Φούκας. Για τη θέση Αντιπροέδρου του ΣτΕ, οι Σύμβουλοι της Επικρατείας Θωμάς Παπαευαγγέλου, Νικόλαος Ρόζος, Αναστάσιος Γκότσης, Αϊρίν - Εβελυν - Μικέλα - Μαίρη Σαρπ, Χρήστος Ράμμος και Νικόλαος Μαρκουλάκης.

ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ 173 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ τύπου Mondeo/Galaxy/SMAX για εγκατάσταση του τροποποιημένου λογισμικού της BSMii σε όλα τα οχήματα. Η ανάκληση αφορά οχήματα παραγωγής από 25/3/2010 μέχρι 27/12/2010 . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 801 11 701 601.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ