Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Απροκάλυπτος εμπαιγμός με τη «φοροδιαφυγή»

Ιδιωτικές εταιρείες για τον «έλεγχο» μεγάλων επιχειρήσεων !

Το γνωστό κουρνιαχτό γύρω από τον περιορισμό της επίσημης φοροδιαφυγής επιχειρεί να σηκώσει ξανά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενόψει των νέων σαρωτικών αντιλαϊκών πακέτων που ετοιμάζονται να κλιμακώσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε χτες τις «εκθέσεις προόδου» των ειδικών ομάδων εργασίας που έχουν συγκροτήσει, όπου και περιλαμβάνουν τις «δράσεις» που προγραμματίζουν για τους επόμενους μήνες.

Μεταξύ αυτών και η πλήρης εφαρμογή του τελευταίου φορολογικού νόμου για τη «φοροδιαφυγή», για τις ρυθμίσεις εκείνες που έρχονται να εξουθενώσουν αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες, τη μαρίδα που έχουν βάλει στο μάτι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε αντίθεση με τη μικρή δράκα των μεγαλοοφειλετών που έχει βάλει στην Εφορία φέσια δεκάδων δισ. ευρώ και που προκλητικά παραμένει στο απυρόβλητο.

«Σύννεφο» πηγαίνει ο κυβερνητικός εμπαιγμός απέναντι στα βάσανα του λαού. Στις δράσεις τους, τάχα για τη...φοροδιαφυγή, είναι η εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης για την καθιέρωση του λεγόμενου «φορολογικού πιστοποιητικού». Με αυτό τον τρόπο οι μεγάλες εταιρείες (ΑΕ κ.ά.) δεν θα ελέγχονται από το φοροελεγκτικό μηχανισμό, αλλά από ιδιωτικές εταιρείες -«ελεγκτές». Οι εν λόγω συνεργάτες τους εφόσον δε διαπιστώσουν κάτι το «μεμπτό» θα εκδίδουν «ετήσιο φορολογικό πιστοποιητικό» με το οποίο τους εξασφαλίζουν τη φορολογική ασυλία! Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισαν εφόσον το φορολογικό πιστοποιητικό δεν περιλαμβάνει «παρατηρήσεις και διαπιστώσεις παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας» δεν διενεργείται τακτικός φορολογικός έλεγχος !

Για άλλοθι εξαγγέλλουν στοχευμένους ελέγχους σε μεγαλοεισοδηματίες και στην ακίνητη περιουσία τους, σε οφσόρ εταιρείες κ.ά. Πρόκειται για ένα ακόμη εμπαιγμό. Νωπές είναι ακόμη οι νομοθετικές ρυθμίσεις τους, όπως για τον «επαναπατρισμό κεφαλαίων», για την κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας ειδικά για τους εφοπλιστές που τα εμφανίζουν σε «άγνωστης προέλευσης» οφσόρ εταιρείες κ.ά. Συνολικά για τις μερίδες της πλουτοκρατίας πέρασαν και τη νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των συντελεστών για τα κέρδη τους (20% από 24%) με εφαρμογή από φέτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ