Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι δαπάνες και η ΕΛΣΤΑΤ

Οι κομμουνιστές δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για την υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατήσει τα ελλείμματα, περικόπτοντας τις άσκοπες δαπάνες που κάνει το Δημόσιο. Οχι ότι δεν ξοδεύονται δεκάδες εκατομμύρια για να ταϊστούν διάφορα παράσιτα της κοινωνίας, αλλά επειδή γνωρίζουμε ότι αυτά είναι λόγια του αέρα, μόνο και μόνο για να υπάρχει το πάτημα ώστε να πετσοκόβουν κάθε κρατική δαπάνη που έχει έστω και τον ελάχιστο κοινωνικό χαρακτήρα. Γι' αυτό, όταν μιλάνε για «οικονομίες» και «περιστολή δαπανών», ξέρουμε ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα και την ώρα που ψαλιδίζονται οι δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, κοινωνικά επιδόματα κ.λπ. όλο και κάποιο λαμόγιο (όπως τους ονομάζουν, εκ των υστέρων, οι ίδιοι) θα ανοίξει νέους διαύλους για να βάλει στο χέρι το δημόσιο χρήμα.

Τα παραπάνω ταιριάζουν παντού. Σε κάθε ενέργεια και απόφαση των κυβερνώντων. Τα αναφέρουμε, όμως, με αφορμή την Ελληνική Στατιστική Αρχή, τη γνωστή μέχρι πρότινος Στατιστική Υπηρεσία, που μετά από τόσα χρόνια ανακάλυψε ότι για να ενημερώνει τους δημοσιογράφους περί των δραστηριοτήτων της έπρεπε να προσλάβει εταιρεία, που θα διεκπεραιώνει αυτήν τη δουλειά.

Δεκαετίες τώρα, κάθε δραστηριότητα της Στατιστικής, κάθε Δελτίο Τύπου που εκδίδει, κάθε ανακοίνωση που δημοσιοποιεί, υπάρχει στην διάθεση των δημοσιογράφων και κάθε εντύπου χωρίς καμιά απολύτως ανάμειξη οποιασδήποτε ιδιωτικής εταιρείας. Ωστόσο, εδώ και μερικές μέρες οι άνθρωποι κάποιας εταιρείας έχουν πάρει σβάρνα τις εφημερίδες και ...ενημερώνουν ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για την επικείμενη απογραφή πληθυσμού.

Είναι ολοφάνερο ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως και κάθε άλλη, δεν κάνει την ενημέρωση για ...πατριωτικούς λόγους, αλλά έναντι αμοιβής. Οπως φανερό είναι, επίσης, πως αν ρωτηθούν σχετικά οι κυβερνώντες για τη συγκεκριμένη επιλογή της Στατιστικής Υπηρεσίας, θα απαντήσουν ότι η ΕΛΣΤΑΤ είναι πλέον Ανεξάρτητη Αρχή και με αυτήν την έννοια δεν υπόκειται σε ελέγχους από την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι οφθαλμοφανές ότι μας δουλεύουν άγρια και προκαλούν. Γιατί, αν μη τι άλλο, οι παράδες που δίνουν προς την ιδιωτική πρωτοβουλία οι αυτονομημένες από το Δημόσιο Δημόσιες Υπηρεσίες αποκαλύπτουν το μέγεθος της κοροϊδίας όλων αυτών, που συνδέουν τα αντιλαϊκά μέτρα με τις προσπάθειες συγκράτησης των κρατικών δαπανών και δημοσίων ελλειμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ