Παρασκευή 29 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στήριξη πίσω από τα άσφαιρα πυρά

«Χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση για να γίνει πιο αποτελεσματική για το κεφάλαιο

Ενθαρρύνοντας και πιέζοντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εξειδίκευση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και στην εφαρμογή του προγράμματος της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η ηγεσία της ΝΔ παρεμβαίνει δημόσια στα θέματα λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος, επιδιώκοντας να προσφέρει «χείρα βοηθείας» προκειμένου αυτό να γίνει πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό για το κεφάλαιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου χαρακτήρισε «σκορποχώρι» την κυβέρνηση, με αφορμή αυτή τη φορά τις δήθεν διαφωνίες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη για το θέμα της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Μάλιστα, ο Γ. Μιχελάκης επικαλέστηκε το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό έχει εγγραφεί έσοδο ύψους 400 εκατ. ευρώ από την τακτοποίηση αυθαιρέτων για να κατηγορήσει τους υπουργούς ότι «δεν ξέρουν τι υπογράφουν».

Πίσω όμως από τα άσφαιρα πυρά, η ηγεσία της ΝΔ μάχεται από κοινού με την κυβέρνηση και την τρόικα για να υλοποιηθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. «Αυτό το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει και πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι αφ' ενός η πιστή υλοποίηση του προϋπολογισμού, εκεί υπάρχουν τεράστια προβλήματα και πρέπει η κυβέρνηση επιτέλους να τολμήσει να προχωρήσει σε πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές απελευθέρωσης της οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά (στον «Φλας») ο τομεάρχης Περιβάλλοντος Κυρ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «η οικονομία σήμερα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ απελευθέρωσης των υγιών δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα».

Την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να «κλείσει» το θέμα που η ίδια άνοιξε γύρω από την απογραφή του 2004. Ωστόσο, το θέμα έχει προσλάβει ήδη εσωκομματικές διαστάσεις που διαρκώς ενισχύονται. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε χτες ο πρώην υπουργός Γ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ και τον εκπρόσωπο Τύπου «νεοπαγείς Ηρακλειδείς», οι οποίοι, όπως είπε, με την ανακίνηση του θέματος της απογραφής «κάνουν κακό στο κόμμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ