Τρίτη 3 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Η λύση είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά

Να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου ζήτησαν και χτες οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ

Τη θέση των συμβούλων του ΚΚΕ, να επαναλάβει το δημοτικό συμβούλιο την απόφαση του Δεκέμβρη, με την οποία ζητείται η μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, εξέφρασε εκ νέου χθες ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του δημάρχου, Γ. Καμίνη με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων για το ζήτημα.

Ο Ν. Σοφιανός, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, έκανε καθαρό πως το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με ηγεσίες που επίσης έχουν σημαντική ευθύνη για την κατάσταση των συμβασιούχων. Τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να εκφραστεί ως πολιτική θέση η βούληση του δήμου να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στη δουλειά τους. Επίσης να δοθεί μάχη για τους 36 συμβασιούχους του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, οι οποίοι με απόφαση δικαστηρίου πετιούνται στο δρόμο, αλλά και των υπολοίπων που αναμένονται. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης, φαίνεται να εμμένει στη... νομική προσέγγιση της αγωνίας των συμβασιούχων, καθώς είπε πως θα προσπαθήσει να βρει μια λύση μαζί τους, θα περιμένει ωστόσο να καθαρογραφεί η προτελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία αφορά έναν εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό συμβασιούχων.

Στο μεταξύ, ούτε χθες, παρά το σχετικό αίτημα των συμβούλων του ΚΚΕ, συζητήθηκε το ζήτημα του δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84, του καθεστώτος λειτουργίας και των εργασιακών σχέσεων που υπάρχουν. Η συζήτηση από πλευράς πλειοψηφίας και αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάστηκε στο γιατί δεν «ακούστηκε» η θεία λειτουργία κατά τις γιορτές του Πάσχα, αν και με εντολή ποιου ειπώθηκε ή όχι το «Χριστός Ανέστη» και άλλα τέτοια. Χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός ανέφερε ότι η συζήτηση γίνεται για τέτοια ζητήματα όταν, οι γιορτές που πέρασαν ήταν μαύρες γιορτές για περίπου 850.000 ανέργους, για τους συμβασιούχους, για τους δημόσιους υπαλλήλους που έχασαν το δώρο, για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που πήραν μόνο δώρο. Ο ίδιος τόνισε τη θέση του συνδυασμού για μόνιμη, σταθερή, αποκλειστική δουλειά στον 9,84 ο οποίος θα λειτουργεί ως δημοτική υπηρεσία και δεν θα μετατραπεί σε ΑΕ.

Στο μεταξύ, για μια ακόμη χρονιά, οι περίπου 100 οικογένειες που μένουν στη περιοχή Μαρκόνι, δε θα έχουν αποχέτευση, παρά τη σχετική δέσμευση του δημάρχου, μετά από αίτημα που είχε θέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Το ζήτημα επανέφερε χθες ο Ν. Σοφιανός, καθώς, ούτε στον προϋπολογισμό, ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα προβλέπονται το συγκεκριμένο έργο και το αντίστοιχο κονδύλι.

Σε ό,τι αφορά την ψήφιση του θεσμού του «Συμπαραστάτη του Δημότη και του Επιχειρηματία», οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο Αθήνας κατήγγειλαν τον θεσμό απέχοντας από την ψηφοφορία. Οπως σημείωσε ο Ν. Σοφιανός τα δημοτικά συμβούλια είναι εκλεγμένα όργανα και οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εκείνοι που πρέπει να προβάλλουν τις διεκδικήσεις των δημοτών.

Η διαδικασία του θεσμού αυτού, συμπλήρωσε, θα δείξει πολύ γρήγορα τι έχει να προσφέρει όπως προσέφεραν μέχρι σήμερα ο «Συνήγορος του Πολίτη» και ο «Συνήγορος της Δημόσιας Διοίκησης» και όλα όσα φτιάχνονται για να κρύψουν ότι σε συνθήκες κρίσης θα πρέπει την ανεργία, τη μιζέρια, την ιδιωτικοποίηση και τη φορομπηξία να τα διαχειρίζονται με όρους «Συμπαραστατών» και όχι με όρους Κινήματος.

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να δοθεί το όνομα του αγωνιστή Λάκη Σάντα σε δρόμο της Αθήνας, πέριξ της Ακρόπολης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προχώρησε στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του «Αθήνα 9,84» (2017-12-19 00:00:00.0)
Ζητά ένταση της καταστολής στο κέντρο της πόλης (2012-02-24 00:00:00.0)
Ο λαός με τον αγώνα του να αποτρέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς (2011-06-21 00:00:00.0)
Να κατοχυρωθεί πολιτικά το δικαίωμά τους στη δουλειά (2011-04-19 00:00:00.0)
Να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων (2010-11-25 00:00:00.0)
Αιτία πολέμου οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις (2010-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ