Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Για πτώση μιλούν οι επιχειρηματίες

Εκτιμήσεις για πτώση του συνεδριακού τουρισμού το 2011, αλλά και το 2012, προέκυψαν από τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), παρότι το κλίμα γενικότερα για τον τουρισμό το 2011 εμφανίζεται θετικό.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του προέδρου του Συνδέσμου, Ντ. Αστρά, η πτώση των εθνικών συνεδρίων για το 2011 εκτιμάται στο 20%, συγκριτικά με τα στοιχεία του 2010, ενώ για τα διεθνή συνέδρια η πτώση αναμένεται να αγγίξει ακόμη και το 40%. Οι απώλειες για το 2012 εκτιμώνται στο 15% για τα διεθνή συνέδρια, με στασιμότητα για τα εθνικά. Για το 2012, εκτιμάται πως θα υπάρξει απώλεια, της τάξης του 15%, στα διεθνή συνέδρια, ενώ τα εθνικά συνέδρια αναμένεται να κυμανθούν στα επίπεδα του 2011 με κάποια ενδεχομένως περαιτέρω συρρίκνωση.

Ωστόσο, όπως επίσης ειπώθηκε, μεγάλο μέρος του τζίρου των επιχειρηματιών του συνεδριακού τουρισμού εξαρτάται από μικρές επιστημονικές συναντήσεις που διοργανώνονται έκτακτα, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να είναι «αρκετές» και για το 2011 και για το 2012.

Με βάση αυτό, οι εκτιμήσεις για την πτώση στον κλάδο προβάλλονται και για την πίεση ικανοποίησης μιας σειράς αιτημάτων, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία μητροπολιτικού συνεδριακού κέντρου, στις πλάτες του Δημοσίου, προβολή του συγκεκριμένου κλάδου, πιστοποίηση του επαγγέλματος του διοργανωτή συνεδρίων, δημιουργία μητρώου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ