Τετάρτη 4 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποκλείουν σωματείο όπου συμμετέχουν συμβασιούχοι

Καταγγελία της ΤΑΔΗΣΥ

Την απόφαση της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), να προτείνει τον αποκλεισμό από το συνέδριό της, που ξεκινά την Παρασκευή, των αντιπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, επειδή στις εκλογές του συλλόγου ψήφισαν και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, καταγγέλλει η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» (ΤΑΔΗΣΥ). Καλεί τους συμβασιούχους να παρευρεθούν στο συνέδριο της ΕΔΟΘ την Παρασκευή 6 Μάη, στις 5 το απόγευμα, για να αποτρέψουν τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης και να απαιτήσουν την εγγραφή όλων των εργαζομένων στα σωματεία.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΑΔΗΣΥ, «το έγκλημα του σωματείου είναι ότι, με μια ταξική - ενωτική απόφαση της ΓΣ των μελών του, ψήφισαν για αντιπροσώπους στην ΕΔΟΘ και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι. Οι συνάδελφοι έπραξαν το ταξικό τους καθήκον και οργάνωσαν όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας. Στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΔΟΘ, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και οι "αριστεροί" του ΣΥΡΙΖΑ της "Αυτόνομης Παρέμβασης" με πρόσχημα τη συνδικαλιστική νομιμότητα έκαναν ξεκάθαρο ότι θα προτείνουν τον αποκλεισμό συνέδρων από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης. Είναι όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ενότητα των εργαζομένων, κλίνοντάς την σε όλες τις πτώσεις και την ίδια στιγμή διαχωρίζουν σε πατρίκιους και πληβείους τους εργαζόμενους στα συνδικάτα και μεταθέτουν συνεχώς την όποια συζήτηση για εγγραφή και συμμετοχή των συμβασιούχων στο μέλλον».

Η ΤΑΔΗΣΥ σημειώνει ότι εδώ και χρόνια στα σωματεία των καθηγητών και των δασκάλων σωστά συμμετέχουν στις διαδικασίες οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί (ωρομίσθιοι και αναπληρωτές), ψηφίζοντας και για τις ομοσπονδίες τους, την ΑΔΕΔΥ και την ΕΔΟΘ χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Επίσης το ίδιο συμβαίνει και με τους νοσοκομειακούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ