Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εν αναμονή των εκλογών στην Τουρκία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Η συζήτηση επί ζητημάτων εσωτερικής ασφάλειας συνεχίστηκε κατά τη χτεσινή συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου, επιβεβαιώνοντας τη σύγκλιση για τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές, επί των δεσμευτικών διεθνών συνθηκών για την ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από ειδική επιτροπή, η οποία θα συνέλθει σύντομα. Ο Κύπριος Πρόεδρος τοποθέτησε την επόμενη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ακριβή ημερομηνία, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι συνομιλίες είναι δύσκολες και η ταχύτητα που επιτυγχάνονται οι όποιες συγκλίσεις δεν είναι η απαιτούμενη.

Στο μεταξύ, χτες, συναντήθηκαν στη Λευκωσία ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Πασχαλίδης, με τον Ντέιβιντ Στόνερ, πρόεδρο της αμερικανικής «Noble Energy», στην οποία η κυπριακή κυβέρνηση έχει χορηγήσει την άδεια έρευνας του οικοπέδου 12 για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ του νησιού. Σύμφωνα με τον Ντ. Στόνερ, η εταιρεία του επιθυμεί να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις το συντομότερο δυνατό, θεωρώντας ότι οι εξελίξεις στην περιοχή δεν επηρεάζουν τις διεργασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ