Παρασκευή 6 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλειοδοτεί σε αντεργατικές ανατροπές

Επενδύει στην ψευτοαντιπαράθεση για το χρόνο της συμφωνίας με το ΔΝΤ για να κρύψει ότι στηρίζει τα μέτρα που περιλαμβάνει

Η πλειοδοσία σε αντεργατικές ανατροπές είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της τακτικής της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή συντηρεί τον αντιμνημονιακό κουρνιαχτό για να προκαλεί σύγχυση ως προς την αντιλαϊκή πολιτική της στα λαϊκά στρώματα. Η ηγεσία της ΝΔ υπερψηφίζει το ένα μετά το άλλο τα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, πιέζει για την υλοποίησή τους και προπαγανδίζει υπέρ της λήψης νέων μέτρων που στηρίζουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν την αντιδραστική ρύθμιση για το 40ωρο των δημοσίων υπαλλήλων, επικρίνοντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι βάζει «πλαφόν», ενώ θα μπορούσε να αυξήσει περισσότερο τις ώρες εργασίες στο δημόσιο. «Το ξεκάθαρο είναι ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τη σχετική διάταξη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Μιχελάκης, χαρακτηρίζοντας «πρόχειρο κατασκεύασμα» το κυβερνητικό νομοσχέδιο, γιατί, όπως είπε, «θα μπορούσαν να προκύψουν επιπλέον εξοικονομήσεις, περισσότερες ώρες». «Γιατί να το περιορίζει η κυβέρνηση στις 2,5 ώρες;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Γενικότερα, η ηγεσία της ΝΔ τάσσεται υπέρ της κατάργησης της «μονιμότητας» στο δημόσιο, της επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της συγχώνευσης και κατάργησης φορέων του δημοσίου, των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων.

Την ίδια στιγμή, επιμένει να πουλάει αντιμνημονιακά φούμαρα ανακυκλώνοντας την ιστορία με τις δηλώσεις του Στρος - Καν για «μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις για υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ», αποφεύγοντας όμως να μιλήσει για την ταμπακιέρα, δηλαδή για τα φιλομονοπωλιακά μέτρα που παίρνονται στο όνομα του μνημονίου και τα οποία η ίδια στηρίζει. Αντίθετα, υιοθετεί και αναπαράγει το κυβερνητικό ιδεολόγημα ότι η συμφωνία με την τρόικα έγινε «γιατί η κυβέρνηση έψαχνε λεφτά», όπως είπε χτες ο Αντ. Σαμαράς μιλώντας σε κομματική εκδήλωση αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο ίδιος, προϊδεάζοντας για την πρόταση που θα παρουσιάσει την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάππειο, ανέφερε ότι «λαμβάνει υπόψη τις σημερινές αντίξοες συνθήκες, προβλέπει στοχευμένες δράσεις, που μπορούν να εφαρμοστούν σύντομα και να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα». Είναι απολύτως βέβαιο ότι το «Ζάππειο 2» θα υιοθετηθεί και θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση, όπως ακριβώς έγινε και με το «Ζάππειο 1», ακριβώς γιατί τα μέτρα που περιλαμβάνει συμπληρώνουν και ενισχύουν την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Χαρακτηριστική από τη σκοπιά αυτή είναι η άσφαιρη κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση τα στελέχη της ΝΔ. «Ο κ. Παπανδρέου δεν εφαρμόζει αυτά που ψήφισε και που τον βοηθάμε να τα ψηφίσει», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες (στο «Real fm») ο Β. Μεϊμαράκης, και συμπλήρωσε με νόημα: «Υπάρχει λοιπόν μία συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτοφανής, θετική, στην πορεία προς αυτή την κατεύθυνση (...) και ο κ. Παπανδρέου δεν την εκμεταλλεύεται. Ψηφίζει νόμους και δεν τους εφαρμόζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ