Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ
Συσκέπτονται σήμερα στη Σκύδρα

Σύσκεψη από αγροτικούς φορείς για το θέμα του ροδακίνου πραγματοποιείται, σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας. Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν να τους καταβληθεί η ελάχιστη τιμή των 95,6 δρχ. το κιλό για τη σοδειά που παρέδωσαν το 2000. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας, που αποτελείται από αγροτικούς συλλόγους, μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας και άλλους φορείς, καλεί τους αγρότες και τους φορείς τους, όπως και τους φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

«Η άρνηση των βιομηχάνων και εμπόρων να πληρώσουν την παραγωγή στην ελάχιστη τιμή των 95,6 δρχ. το κιλό, δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας. Τα 45.000 νοικοκυριά μας οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση και η οικονομία των νομών μας σε μαρασμό. Ταυτόχρονα, με την εσκεμμένη καθυστέρηση πληρωμής της παραγωγής μας, μεθοδεύεται από κυβέρνηση και βιομηχάνους, η ακόμα μεγαλύτερη ληστεία της σοδειάς που παραδώσαμε πέρυσι. Ηδη, κυκλοφορούν φήμες για προκαταβολές και εξόφληση, που το ύψος του φτάνει στο εξευτελιστικό ποσό των 40 ή 50 δρχ. το κιλό. Πρόκειται για υπαρκτή απειλή, που, εφόσον δε συναντήσει την καθολική και αποφασιστική αντίστασή μας, θα γίνει πράξη σε βάρος μας», επισημαίνεται στην πρόσκληση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας.

Ηδη, τις τελευταίες μέρες, μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας περιόδευσαν σε πολλά χωριά, καλώντας τους αγρότες, ενωμένοι, να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ