Κυριακή 8 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Κόντρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Η προπαγάνδα δικαιολόγησης της συμμετοχής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ συνεχίζεται. Μαζί συνεχίζεται και η συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε πολυεθνικά εκστρατευτικά σώματα επεμβάσεων πάνω σε χώρες και λαούς. Γίνεται προσπάθεια τα στρατευμένα παιδιά του λαού να μετατραπούν σε πραιτοριανούς, γενίτσαρους, προδότες, με μοναδικό κύριο μέλημα τη διαφύλαξη των συμφερόντων της μεγαλοαστικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Το αστικό πολιτικό και δημοσιογραφικό εποικοδόμημα επιβεβαιώνει με πλείστες αποφάσεις την εταιρική ενσωμάτωση της ελληνικής αστικής τάξης στη διεθνή κεφαλαιοκρατία τραπεζιτών τοκογλύφων.

Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, η εθνική της άμυνα μοιάζει με σκοπιά ενός στρατοπέδου, το εσωτερικό του οποίου κυριαρχείται από εκτεταμένη διαφθορά που εκκολάπτεται από τα συμφέροντα της κάθε λογής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Το αστικό σύστημα αμυντικής θωράκισης, η αστική εθνική άμυνα αποτελεί κρίκο της διεθνούς ιμπεριαλιστικής αλυσίδας. Προσφέρει την Ελλάδα ως τιμάριο στη διεθνή ιμπεριαλιστική αγορά, για να κατοχυρώνει η αστική τάξη το εταιρικό δικαίωμα και να εισπράττει μέρισμα από τα λύτρα της επιβολής σε χώρες, έθνη και λαούς.

Στις μέρες μας ετοιμάζεται από τους ισχυρούς του ΝΑΤΟ ένα νέο «δικαίωμα» πάνω στο αίμα των λαών από τη βόρεια Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή. Η οσμή του πετρελαίου είναι κι εδώ πολύ έντονη. Οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στη Λιβύη είναι το προανάκρουσμα υπαγωγής των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου στην ευρωατλαντική εταιρική κατοχή. Αυτό προσδοκά και η ελληνική αστική τάξη ως εταίρος της λυκοσυμμαχίας. Εδώ βρίσκεται η ουσία των αφανών συμφωνιών και Μνημονίων, που ξαφνικά εμφανίζεται ως χρέος του ελληνικού λαού. Είναι το «δέσιμο» της εισδοχής της ελληνικής αστικής τάξης στη διεθνή ιμπεριαλιστική τοκογλυφία ως ισότιμος εταίρος και ισόβιος χρεοφειλέτης. Είναι η μεταφορά του χρέους στις πλάτες του ελληνικού λαού και μαζί του η ιδιότητα του χρεοφειλέτη. Ετσι η μεγαλοαστική πλουτοκρατική ολιγαρχία μπορεί να απολαμβάνει ως εταίρος συμμετέχοντας στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και, ταυτόχρονα, ο ελληνικός λαός να πληρώνει χρέη που ουδέποτε είδε κι ούτε εισέπραξε.

Στις συνθήκες αυτές της ζοφερής και επικίνδυνης κατάστασης που αγκαλιάζει από τον Ατλαντικό μέχρι την ευρύτερη Μέση Ανατολή, η σημερινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης είναι κραυγή στην πείνα και το φόβο, στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κατά χωρών και λαών, το κίνημα ειρήνης απαντά με τα παλιά γνώριμα συνθήματα: «Κανείς στρατιώτης έξω από τα σύνορα της πατρίδας του». «Οχι άλλο αίμα για το πετρέλαιο». Απέναντι στον ιμπεριαλιστικό διχασμό απαντά: «Ενότητα λαού και στρατευμένων σε ενιαίο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο».


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ