Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ρυθμίσεις για τα ακίνητα του Πανεπιστημίου και τη ΔΕΚΑ

Στο φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή, εκτός από τις ρυθμίσεις για τις μεταβιβάσεις ακινήτων -που είναι το κύριο αντικείμενο- περιλαμβάνονται, όπως είθισται σε όλα σχεδόν τα νομοσχέδια, και διάφορα άλλα θέματα.

Ετσι, στο κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα, περιλαμβάνεται:

  • Το κείμενο σύμβασης, με την οποία ρυθμίζονται θέματα της ακίνητης περιουσίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Δημόσιο, η οποία υπογράφτηκε τον περασμένο Δεκέμβρη. Η ρύθμιση προβλέπει ότι το Πανεπιστήμιο, με αντάλλαγμα άλλα ακίνητα, αλλά και για την αποπεράτωση των κτιρίων του στην Πανεπιστημιούπολη που θα αναλάβει το Δημόσιο, θα παραχωρήσει την ψιλή κυριότητα μεταξύ άλλων και των ιστορικών κτιρίων του Χημείου και της Νομικής, στο κέντρο της Αθήνας. Η σύμβαση μάλιστα αναφέρει ότι τα δυο ιστορικά κτίρια είναι το αντάλλαγμα για την αποπεράτωση των κτιρίων στην Πανεπιστημιούπολη.
  • «Η μείωση» στη φορολογία των μεταχειρισμένων ΙΧ αυτοκίνητων, που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται ένα μόλις μήνα μετά τις μεγάλες αυξήσεις που είχε αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών, που έφταναν μέχρι και 100%. Με τη νέα ρύθμιση μειώνεται κατά 7% η φορολογητέα αξία για αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφόρησαν πριν από 6 ως 12 μήνες και που έχουν διανύσει περισσότερα από 6.000 χλμ., ενώ οι προτεινόμενες μειώσεις για τα ΙΧ ηλικίας 10 ετών ανέρχονται σε 62%.
  • Η σύμβαση μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) και της Εθνικής Τράπεζας. Η σύμβαση αυτή, προβλέπει τη μεταβίβαση πακέτου μετοχών και ομολογιών στην Εθνική με σκοπό τη μείωση των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ