Κυριακή 8 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αγώνας για μέτρα προστασίας των ανέργων

Τα νέα προγράμματα «κοινωνικής εργασίας», προγράμματα ενίσχυσης των μεγαλοεργοδοτών με κονδύλια του ΟΑΕΔ, και την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Εβρου να συμμετέχει στον φορέα υλοποίησής τους, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων «κοινωνικής εργασίας», προβλέπεται η απασχόληση περίπου 2.000 ανέργων στον Εβρο, για διάστημα μέχρι 5 μήνες, που θα πληρώνονται με επίδομα «κοινωνικής εργασίας» 625 ευρώ.

Το Εργατικό Κέντρο Εβρου, στην τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε να αναλάβει το ρόλο του φορέα απασχόλησης, ο οποίος θα προσλαμβάνει τους ανέργους και θα τους διαθέτει για εργασία στους συμπράττοντες φορείς (Δήμοι - Περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).

Η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Πρόκειται για πρόγραμμα "κοινωνικής εκμετάλλευσης", αφού όσοι εντάσσονται σ' αυτό θα στερούνται βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, θα εξασφαλίσουν μια δουλειά για λίγους μήνες και μετά θα βρεθούν και πάλι στις ουρές των ανέργων.

Σήμερα, μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, τα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία. Αποτελούν ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για τα ταξικά συνδικάτα, για όλη την εργατική τάξη και τους ανέργους. Ο κοινός ενιαίος αγώνας εργατών και ανέργων για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ίδιων και των οικογενειών τους αποτελεί την ελάχιστη ασπίδα προστασίας τους».

Αύριο Δευτέρα, 9 Μάη, στη 1 το μεσημέρι, η Γραμματείου Εβρου του ΠΑΜΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου με θέμα την απεργιακή κινητοποίηση στις 11 Μάη και τα προγράμματα 5μηνης απασχόλησης των ανέργων, όπου θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ