Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Στρατιωτικές επιχειρήσεις σε σειρά από πόλεις

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Αποκλεισμούς πόλεων, αθρόες συλλήψεις, τανκς στους δρόμους και έρευνες από σπίτι σε σπίτι, καταγγέλλει το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία 24ωρα το συριακό καθεστώς έχει κλιμακώσει την καταστολή. Γίνεται λόγος ότι έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Μάρτη 621 διαδηλωτές (τουλάχιστον 10 τις τελευταίες μέρες) και 120 στρατιώτες, αριθμούς που η συριακή κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει, κυρίως ως προς τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που δεν μπορούν να διασταυρωθούν, τεθωρακισμένα και ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν, από το Σάββατο, μέσα στις πόλεις Χομς, Μπανιάς, Τάφας, όπου έχουν διακοπεί η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μεταδίδει γενικώς ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές επιχειρήσεις του στρατού «για να αντιμετωπιστεί η δράση ενόπλων συμμοριών που υποσκάπτουν τη σταθερότητα, αλλά και την εθνική ενότητα της χώρας, υποδαυλίζοντας σεχταριστικές έχθρες». Η κρατική τηλεόραση, επίσης, μετέδωσε εικόνες από ένα κατεστραμμένο βαν, όπου υποστήριξε ότι επέβαιναν 10 Σύροι εργάτες, τους οποίους σκότωσαν ένοπλοι σε ενέδρα έξω από τη Χομς, την Κυριακή. Ούτε αυτή η είδηση επιβεβαιώνεται από διαφορετική πηγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ