Τρίτη 10 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο

Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, με θέμα «Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και άλλων δυνάμεων στη Λιβύη», κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σπύρος Χαλβατζής.

Στην Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν:

«Στα πλαίσια της συνεδρίασης της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EUMC) στις Βρυξέλλες, στις 3 του Μάη, εκφράστηκε ετοιμότητα της ΕΕ για την παραπέρα κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Λιβύη. Η Στρατιωτική Επιτροπή επιβεβαίωσε ετοιμότητα για την αποστολή και χερσαίων δυνάμεων του Ευρωστρατού στη Λιβύη αφήνοντας κατά μέρος όλα τα μέχρι τώρα προσχήματα. Η αποστολή χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων αποτελεί πράξη εισβολής και κατοχής σε βάρος της Λιβύης και του λαού της. Στη συνεδρίαση της επιτροπής ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ φέρεται να έκανε λόγο για τη "σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στις επιχειρήσεις της ΕΕ".

Υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι μονάδα του πολεμικού στόλου κατευθύνεται ήδη προς τη Λιβύη στα πλαίσια των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ.

Το ΚΚΕ έχει καταδικάσει την επίθεση στη Λιβύη, έχει καλέσει το λαό να αντιδράσει μαζικά, και έχει ζητήσει να μην υπάρχει καμία εμπλοκή της Ελλάδας.

Ερωτάται η κυβέρνηση:

Ποια μέτρα θα πάρει για την ανάκληση συμμετοχής πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, ποιες ενέργειες θα αναλάβει για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και άλλων δυνάμεων στη Λιβύη;

Σε τι συνίσταται η "σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στις επιχειρήσεις της ΕΕ";

Τι μέτρα θα πάρει για να μην υπάρξει κλιμάκωση της επέμβασης στη Λιβύη με την αποστολή και χερσαίων δυνάμεων της ΕΕ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ