Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απουσία εθνικής πολιτικής για το φάρμακο

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, Π. Κοσιώνη και Γ. Χουρμουζιάδη

«Εξαιρετικά μεγάλες μειώσεις σε ορισμένα σκευάσματα παρατηρήθηκαν κατά την ανακοίνωση του δελτίου τιμών στις 27-12-2000 σε 150 φάρμακα, γεγονός που οδηγεί στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι οι προγενέστερες τιμές είχαν διαμορφωθεί σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα την κλοπή δισεκατομμυρίων δραχμών από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς, προς όφελος μιας χούφτας φαρμακοβιομηχάνων και μεγαλοεισαγωγέων».

Τα παραπάνω επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, Παναγιώτης Κοσιώνης και Γιώργος Χουρμουζιάδης σε Ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Αλ. Παπαδόπουλο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν μάλιστα, ενδεικτικά, την αυξομείωση των τιμών τριών φαρμάκων. Ετσι, τα φάρμακα «Foliment caps» και «Folmigor caps» των 10x15 mg από 12.791 δρχ. που πουλιόνταν, τώρα, με τις νέες τιμές, πωλούνται στις 2.506 δραχμές. Αντίστοιχα, το φάρμακο «Calcifolin caps» των 15 mg από 6.675 δραχμές που πουλιόταν, τώρα πωλείται στις 2.506 δραχμές.

«Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση εμμένει, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της, να μην ασκεί εθνική πολιτική στον τομέα του φαρμάκου», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτούν τον υπουργό Υγείας αν και πότε πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κοστολόγηση των φαρμάκων από μηδενική βάση και με πλήρη διαφάνεια, καθώς και πώς θα επιστραφούν τα δισεκατομμύρια δραχμές που κλάπηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς, λόγω του ότι η κοστολόγηση των φαρμάκων γίνεται κάτω από μη ελεγχόμενες συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ