Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Και δουλέμποροι και πλαστογράφοι

Συλλήψεις μελών κυκλώματος πλαστογράφων πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας και άλλων εγγράφων, χτες στον Πειραιά

Τεράστιο κύκλωμα δουλεμπόρων και κάθε λογής επιτηδείων έχει στηθεί στην Ακτή Μιαούλη και πατώντας στην αγωνία των ναυτεργατών για μπάρκο αποκομίζει αστρονομικά κέρδη, που αποτελούν «μαύρο χρήμα». Χτες, το μεσημέρι, άντρες της Ασφάλειας του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνέλαβαν δύο μέλη κυκλώματος που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά ναυτικής ικανότητας, διπλωμάτων εμπορικού ναυτικού ελληνικής και ξένης προέλευσης και άλλα δημόσια έγγραφα.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, άντρας της Ασφάλειας εμφανίστηκε ως ναυτικός στον Μάρκο Συκαμιαδάκη, 63 ετών, ζητώντας να του προμηθεύσει ένα πιστοποιητικό της σχολής σωστικών - πυροσβεστικών μέσων. Ο Συκαμιαδάκης τον πληροφόρησε ότι η ταρίφα είναι 60.000 δραχμές. Η «συναλλαγή» αυτή έγινε σε καφενείο του Πειραιά που συχνάζουν ναυτικοί. Το πιστοποιητικό έφερε μετά από μία ώρα ο ΑναστάσιοςΜπάρμπας 59 ετών. Στη συνέχεια λιμενικοί παρακολούθησαν τους δύο δουλεμπόρους, οι οποίοι πήγαν στο ξενοδοχείο «Πειραιεύς», όπου διέμενε ο Μπάρμπας. Εκαναν έφοδο στο δωμάτιο, συνέλαβαν τους δύο δουλεμπόρους και μετά από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 207 πιστοποιητικά κάθε είδους. Σύμφωνα με δηλώσεις του κεντρικού λιμενάρχη Πειραιά Κ. Γκιρλακίτση, από τα 207 τα 88 ήταν συμπληρωμένα με ονόματα. Επίσης, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη συνεργών, καθώς και για την εύρεση των μηχανημάτων και των εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των εγγράφων.

Μετά την ολοκλήρωση της σχηματιζόμενης δικογραφίας, οι κατηγορούμενοι θα προσαχθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. Στο μεταξύ χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσής έδωσε εντολή στις λιμενικές αρχές και στα προξενικά λιμεναρχεία σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι για να διασφαλιστεί η γνησιότητα των πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας που κατέχουν τα πληρώματα των πλοίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ