Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Εξόρμηση στο Περιστέρι

Αντιμέτωποι με την καταστρατήγηση του ωραρίου λειτουργίας  ήρθαν οι συνδικαλιστές του Συλλόγου 

Εξόρμηση στα μαγαζιά του Περιστερίου πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο των Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή την ψήφιση του νόμου - έκτρωμα για τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και του ωραρίου των καταστημάτων. Αυτό που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, είναι η συστηματική παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας από την πλειοψηφία των καταστημάτων.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εμποροϋπαλλήλους του Περιστερίου να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 7 το απόγευμα, έξω από το «Βίλατζ Παρκ» στο Ρέντη. Κατά τη διάρκεια της χτεσινής εξόρμησης, αυτό που έγινε σαφές είναι ότι η λύση βρίσκεται στη συλλογική ενωτική δράση μέσα από το σωματείο, στη μαζικοποίησή του με το να γίνουν όλοι οι εμποροϋπάλληλοι μέλη του.

Οι συνδικαλιστές ήρθαν σε επαφή με τους εργαζόμενους και διαπίστωσαν ότι ελάχιστοι από αυτούς γνωρίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους. Πολλοί εμποροϋπάλληλοι κατήγγειλαν ότι κλείνουν μισή και μία ώρα μετά το κανονικό, την οποία όμως δεν πληρώνονται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από τη δυναμική παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων το κατάστημα «Χόντος Σέντερ» στο Περιστέρι έκλεισε χτες μετά από πολύ καιρό στις 8 το βράδυ. Οι συνδικαλιστές έκαναν γνωστό στους υπεύθυνους του καταστήματος ότι είναι υποχρεωμένοι να κλείνουν το κατάστημα στις 8 το βράδυ. Η απόφαση για κανονικό κλείσιμο του μαγαζιού ενθουσίασε τους εργαζόμενους που είχαν συνηθίσει εδώ και πολύ καιρό να δουλεύουν μισή και μία ώρα πέρα από το κανονικό.

Οι συνδικαλιστές, από την πλευρά τους, κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το σωματείο, το οποίο επανειλημμένα έχει αγωνιστεί τόσο για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων όσο και για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Παράλληλα, κάλεσαν τους εργαζόμενους απέναντι στο μέτωπο κυβέρνησης, εργοδοτών και Ευρωπαϊκής Ενωσης να υψώσουν το τοίχος των εργαζομένων και όλων εκείνων που δε βολεύονται με αυτή την πολιτική μπροστά στην επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου. Τέλος, κάλεσαν τους εμποροϋπαλλήλους του Περιστερίου να παλέψουν για πλήρη και σταθερή απασχόληση, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, κατάργηση του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου αλλά και για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Επίσης, κατάγγειλαν τη συνυπευθυνότητα αστυνομίας και ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας), οι οποίοι κάνουν ουσιαστικά πλάτες στους εμπόρους, επιτρέποντάς τους να κλείνουν μισή και μια ώρα μετά το κανονικό ωράριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις σε καταστήματα που άνοιξαν την επομένη της Πρωτοχρονιάς (2018-01-03 00:00:00.0)
Με το βλέμμα στις 12 Νοέμβρη η προχτεσινή απεργία (2015-11-03 00:00:00.0)
Πλατιά εξόρμηση στο Εμπόριο (2009-05-02 00:00:00.0)
Πλατιά εξόρμηση για το ωράριο (2007-01-03 00:00:00.0)
Προσκλητήριο για τις συγκεντρώσεις (2005-04-15 00:00:00.0)
Κινητοποίηση το Σάββατο για το ωράριο (1997-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ