Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Εναρξη μέσα σε αγωνιστικό κλίμα

Ανοίγουν σήμερα οι εργασίες του 19ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας  

Ανοίγει σήμερα, 19 Γενάρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τις εργασίες του, το 19ο Εκλογικοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Ενα κορυφαίο γεγονός, για την αγωνιστική πορεία του κλάδου και για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Συμμετέχουν 570 αντιπρόσωποι απ' όλη τη χώρα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, η Διεθνής των Οικοδόμων και αντιπροσωπείες ταξικών Ομοσπονδιών από άλλες χώρες: Κούβα, Αυστρία, Παλαιστίνη, Τουρκία, Συρία, Αλβανία, Γιουγκοσλαβία. Το συνέδριο θα κλείσει την Κυριακή 21 του μήνα με τις αρχαιρεσίες του κλάδου.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν τα ειδικότερα προβλήματα του κλάδου, αλλά και ο σημαντικός ρόλος της Ομοσπονδίας στην ανάπτυξη ενός αγωνιστικού ταξικού μετώπου.

Σημείο αιχμής στην αγωνιστική - ταξική πορεία του κλάδου θεωρείται η διατήρηση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργατών στα μεγάλα έργα. Ανάμεσα στους στόχους της Ομοσπονδίας είναι και η διεύρυνσή τους. Επίσης:

  • Η δημιουργία, σε κάθε χώρο δουλιάς μετώπων αντίστασης για να μην καταργηθεί το 8ωρο - 7ωρο.
  • Η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και ο συντονισμός της δράσης στον ίδιο τον κλάδο, αλλά και γενικότερα.
  • Η πολύμορφη οργάνωση της πάλης, ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
  • Η πάλη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.
  • Πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση της μόρφωσης.

Η απερχόμενη διοίκηση θα θέσει αιτήματα λήψης μέτρων για: τον περιορισμό της ανεργίας γιατί «τα επόμενα χρόνια με την αποπεράτωση των μεγάλων έργων, θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις», την προστασία των ανέργων, την ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων, την ικανοποίηση των ασφαλιστικών αιτημάτων, την αύξηση του μεροκάματου και των συντάξεων, τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς.

Τέλος, δίνεται βαρύτητα στην ανάπτυξη και στο στερέωμα του μετώπου για να βρεθούν στο προσκήνιο οι «λαϊκές δυνάμεις, σε θέση αντιπαράθεσης και ρήξης με την πλουτοκρατία και τα πολιτικά της πιόνια, που θα συνδέει την πάλη του σήμερα με την προοπτική ενός αύριο, που ο λαός θα διαφεντεύει τη μοίρα του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ