Παρασκευή 19 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα ημερίδα για την «Ανασυγκρότηση στη ΝΑ Ευρώπη»

«Ανασυγκρότηση: από τη θεωρία στην πράξη. Επενδυτικές πρωτοβουλίες στη ΝΑ Ευρώπη», είναι το θέμα ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, την Αμερικάνικη Πρεσβεία και το ΔΙΠΕΚ, με την υποστήριξη του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Μια ημερίδα που έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην πόλη έξι υψηλόβαθμα στελέχη και αναλυτές των σημαντικότερων αμερικανικών «δεξαμενών σκέψης» (Think Tank) και στο πλαίσιο της οποίας είχαν επαφές με τις διοικήσεις της Παρευξείνιας Τράπεζας και του Τεχνολογικού Πάρκου, καθώς και με επιχειρηματικούς φορείς της πόλης.

Παρών στην εκδήλωση θα είναι και ο πρέσβης των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς, που από χτες περιδιαβαίνει τη Θεσσαλονίκη, ενώ βασικός ομιλητής θα είναι ο Αμερικανός αναπληρωτής ειδικός συντονιστής για το Σύμφωνο Σταθερότητας στα Βαλκάνια, Ντόναλντ Κερς.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν «οι δυνατότητες στήριξης του ιδιωτικού τομέα στη ΝΑ Ευρώπη από διεθνείς οικονομικούς φορείς», «οι δυνατότητες κοινών επενδυτικών πρωτοβουλιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» και η «αντιμετώπιση των κινδύνων που συναντούν οι επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Χθες ο Ν. Μπερνς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων και στη συνέχεια συναντήθηκε με το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΕΛΒΟ, όπου συνοδεύονταν από το γενικό πρόξενο Τζον Κένιγκ, ο Αμερικανός πρέσβης ενημερώθηκε για τις τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες της θυγατρικής πλέον εταιρίας του ομίλου επιχειρήσεων Μυτιληναίος.

Αυτή την περίοδο, οι Αμερικανοί επιτελείς επιδιώκουν τη σύναψη συνεργασιών με Ελληνες επιχειρηματίες για την ανάπτυξη κοινών επενδύσεων στα Βαλκάνια. Και εξετάζουν τις δυνατότητες που διανοίγονται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και τις πιθανότητες που έχει η Θεσσαλονίκη να παίξει τελικά το ρόλο του «μητροπολιτικού» κέντρου για τη «διείσδυση» που επιχειρούν στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ