Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ψήφος και οργάνωση του κινήματος στη γραμμή της σύγκρουσης

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Με τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής να στείλουν μήνυμα ανυπακοής και απειθαρχίας στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ. Οι ίδιοι οι φοιτητές να γίνουν οι εγγυητές της διεξαγωγής των εκλογών με δημοκρατικές διαδικασίες, γυρίζοντας την πλάτη σε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, στα φαινόμενα βίας και νοθείας που έχουν επιβάλει. Να συμβάλουν αποφασιστικά στη λειτουργία και τον προσανατολισμό της δράσης των σπουδαστικών συλλόγων με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στους σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες.

Η Σοφία Θεοδωρίδου, σπουδάστρια της ΣΕΥΠ, εκπροσωπώντας τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους σπουδαστές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να μαζικοποιήσουν τις συλλογικές διαδικασίες και μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα να παλέψουν για ζωντανούς συλλόγους. Οπως είπε, σήμερα ο σπουδαστής βιώνει την επιδείνωση της ζωής της οικογένειάς του. Βλέπει τον εργασιακό μεσαίωνα που του ετοιμάζουν, νιώθει την απειλή της ανεργίας, την ανασφάλεια, κ.λπ. Οι εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι κομμάτι του ίδιου παζλ της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι σχολές μας μετατρέπονται σε επιχειρήσεις με δίδακτρα, γκρεμίζεται η εκπαίδευση, το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια. Τα ΤΕΙ πάνε για κλείσιμο. Στη Θεσσαλονίκη οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι από το Γενάρη, οι συμβάσεις τους δεν ανανεώνονται. Συζητάνε συγχωνεύσεις τμημάτων και μετατροπή των περιφερειακών ΤΕΙ σε κολέγια».

Πρόσθεσε πως η ενίσχυση της Πανσπουδαστικής θα αποτελέσει «μια απόδειξη ότι υπάρχει ισχυρό ρεύμα που δεν νομιμοποιεί αυτήν την πολιτική στη συνείδηση της νεολαίας και είναι σε θέση να την αντιπαλέψει. Χρειάζεται όμως να δοθεί και την επόμενη μέρα των εκλογών, με καλύτερους όρους, η μάχη για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και θα είναι πραγματικά βήμα μπροστά για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, να οργανώσουν τις δυνάμεις τους στη γραμμή της σύγκρουσης που προτείνει το ΜΑΣ».

Παράλληλα, κατήγγειλε τις εκλογές βίας και νοθείας που γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ψηφοφορία χωρίς παραβάν, εφορευτικές επιτροπές μόνο με μέλη της ΔΑΠ, τρομοκρατία με «μπράβους» έξω από τις πόρτες, ρουσφέτια κ.λπ.). Επίσης, κατήγγειλε τη διαπλοκή με τη διοίκηση του ΤΕΙ, τον αποκλεισμό των σπουδαστών από τις μαζικές διαδικασίες, τη φίμωση κάθε άλλης φωνής. Πρόσθεσε πως τα ΔΣ των Συλλόγων δε συνεδριάζουν ποτέ, δεν υπάρχουν προεδρεία, δε συγκαλούνται Γενικές Συνελεύσεις, τα πάντα περνούν μέσα από τους υπεύθυνους της ΔΑΠ!

«Ηρθε η ώρα να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Οι εκλογές αποτελούν μια τέτοια αφορμή. Σε περίπτωση επανάληψης των φαινομένων βίας και νοθείας, καλούμε τους σπουδαστές να μην τους νομιμοποιήσουν, να απεμπλακούν από τους μηχανισμούς. Να συμβάλουν στην οργάνωση των φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε Συλλόγους που θα σέβονται τη διαφορετική άποψη και το διάλογο μεταξύ των σπουδαστών, τα όργανά τους, θα ενημερώνουν τους σπουδαστές για τα ζητήματα που τους απασχολούν και για τις αποφάσεις που παίρνουν και θα απολογούνται στους σπουδαστές, όπου η πλειοψηφία των σπουδαστών θα είναι συμμέτοχη και όχι αμέτοχη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ