Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΟΚΚΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΟΚΚΑ
φωτό

Στις 16 Μάη συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο λατρευτός μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΜΙΜΗΣ ΚΑΛΛΙΑΜΠΑΚΟΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ του οποίου ήταν μέλος έως το θάνατό του, μέσω της ΝΕ Βιομηχανίας.

Η σύζυγός του, Μαρία

τα παιδιά και η εγγονή του

***

Προς τιμή των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών, την Πρωτομαγιά του '44, στην Καισαριανή, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Ελένη Κατσιμάνη - Κασαπάκη

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΚΑ και της μάνας μου, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΑΣ ΚΟΚΚΑ. Και οι δύο γεννήθηκαν, έζησαν και απεβίωσαν στο χωριό Λέκκα Σάμου, πιστοί στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού. Για μια καλύτερη κοινωνία που να έχει στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και όχι την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, πίνοντας τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων με την εκμετάλλευση των πνευματικών ικανοτήτων και της χειρωνακτικής δράσης τους. Τις ιδέες αυτές πλήρωσαν πολύ ακριβά εκείνοι και όλη η οικογένειά τους για δεκαετίες.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 50 ευρώ στην ΝΕ Πύργου Ηλείας του ΚΚΕ για την ενίσχυση του Κόμματος.

Ο γιος τους, Μανώλης Κόκκας, Πανόραμα Σκαφιδιάς Ηλείας

***

φωτο

Αύριο, Τετάρτη 18 Μάη 2011, συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΕΡΑΚΗ, ο οποίος πέθανε στις 18 Μάη 1999. Γεννήθηκε στα Παλαιά Ρούματα το 1915. Μέλος πολυμελούς οικογένειας, ανέλαβε από νωρίς τις ευθύνες της, μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του. Στρατιώτης στα αλβανικά σύνορα το 1940, επιστρέφει στο χωριό του μετά την κατάρρευση του μετώπου. Από νωρίς παίρνει μέρος, μαζί με τα αδέρφια του και πολλούς συγχωριανούς του, στην οργάνωση του ΕΑΜ, του οποίου εκλέγεται γραμματέας της ΤΟ και, αργότερα, γραμματέας της τοπικής Οργάνωσης του ΚΚΕ. Πρωτοστάτησε στη μάχη Ανάβου ενάντια στους Γερμανούς και στον αφοπλισμό του προδοτικού Τάγματος Παπαγιαννάκη στα Παλαιά Ρούματα. Στη διάρκεια του Εμφυλίου, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται, μαζί με άλλους αγωνιστές και με τα αδέρφια του. Στις 27 Απρίλη 1947 δολοφονείται από ΜΑΥδες στον Ταυρωνίτη, σε ηλικία 21 χρόνων, ο αδελφός του Γιώργης. Με τη λήξη του Εμφυλίου ασχολείται ενεργά με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή του χωριού του. Διατελεί μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και για πολλά χρόνια πρόεδρός του. Το 1965 απολύεται από τη θέση του, λόγω κοινωνικών φρονημάτων, από την κυβέρνηση των αποστατών. Μετά την πτώση της χούντας επανέρχεται για αρκετά χρόνια στο ΔΣ του Συνεταιρισμού. Ασχολείται και με τα πολιτιστικά θέματα του τόπου και το 1945 πρωτοστατεί στην ίδρυση και λειτουργία της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων. Ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στις ιδέες του και οπαδός του ΚΚΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΑΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 30 ευρώ στην ΚΟΒ Παλαιών Ρουμάτων.

Αλεξάνδρα Στυλ. Παπαδεράκη

Ευτύχης Στυλ. Παπαδεράκης


ΚΑΛΛΙΑΜΠΑΚΟΣ ΜΙΜΗΣ
ΚΑΛΛΙΑΜΠΑΚΟΣ ΜΙΜΗΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΕΡΑΚΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΕΡΑΚΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ