Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ - ΠΑΜΕ
Να σταματήσει τώρα το μακελειό στη Λιβύη

Μηχανοκίνητη πορεία και διαδήλωση το Σάββατο στη Νέα Σάντα Κιλκίς, έξω από την έδρα της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας

Από τη συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο
Από τη συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο
Την αντίθεση του λαού στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις διαδήλωσαν η ΕΔΥΕΘ, η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς και το ΠΑΜΕ, με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Σάντα του Κιλκίς, ενάντια στη νέα άσκηση προετοιμασίας του Ευρωστρατού για να αναλάβει δράση στη Λιβύη.

Στις 11 το πρωί, οι διαδηλωτές αναχώρησαν από το πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης και με αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν έξω από το Στρατόπεδο της Νέας Σάντας, έδρα της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ», όπου πραγματοποιείται η τακτική πολυεθνική άσκηση άνευ στρατευμάτων (ΤΑΑΣ), με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και την ονομασία «Ευρώπη ΙΙ/2011».

Εκεί παρατάχθηκαν μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου, άπλωσαν τα πανό και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θ. Κυριακίδης, εκπρόσωπος της ΕΔΥΕΘ, ο οποίος σημείωσε πως ο κατάλογος του αίματος που έχει ανοίξει δεν θα τελειώσει όσο ο ιμπεριαλισμός, δηλαδή οι καπιταλιστές, θα κάνουν κουμάντο και θα διαφεντεύουν τις ζωές των εργαζομένων, τις ζωές των λαών, όσο θα έχουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Και κάλεσε το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία της αυτοκινητοπομπής στα χωριά της περιοχής και την πόλη του Κιλκίς. Οι διαδηλωτές καλούσαν από τα μεγάφωνα το λαό να πει «όχι» στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη, να παλέψει και να απαιτήσει να φύγουν οι φονιάδες από την περιοχή, να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ