Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΛΑ ΜΙΛΗΜΕΝΑ: «Ο Ολι Ρεν επεσήμανε πως "ακόμη και εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναινέσουν στην διαφαινόμενη ανάγκη νέας χρηματοδότησης της Ελλάδας, είναι παράλογο να πιστεύει κανείς πως υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων", ζητώντας από τα ελληνικά κόμματα να βάλουν τέλος στην αντιπαράθεση για το Μνημόνιο. Η ηλεκτρονική έκδοση της Welt επικαλείται πάντως ανώνυμη πηγή της τρόικας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα πάρει την 5η δόση του δανείου, παρά τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. "Ενόψει της δραματικής κατάστασης, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή", φέρεται να δήλωσε το στέλεχος της τρόικας, το οποίο - όπως σημειώνεται - συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΤΟ ΖΟΥΜΙ: «Η χώρα βρίσκεται στο χείλος της δημοσιονομικής κατάρρευσης, αλλά μπορεί και πρέπει να σωθεί. Ο πρωθυπουργός (...) τις επόμενες ημέρες πρέπει να ανακοινώσει ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα περικοπών, ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων (...) Είναι σημαντικό (...) να υπάρξει συναίνεση και από τη Ν.Δ. σε ένα βασικό κορμό αποφάσεων. Ο αρχηγός της κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε σημαντικά βήματα στο "Ζάππειο ΙΙ" και, παρά τις πιέσεις των φανατικών του κόμματός του, άφησε περιθώρια συνεννόησης και συναίνεσης. Ο κ. Παπανδρέου, ως έχων την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, οφείλει να τα αξιοποιήσει και να βαδίσει στον πολύ δύσκολο αλλά και μοναδικό δρόμο των αποφάσεων και της ευθύνης που απαιτούν οι στιγμές» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να "πλασάρει" τις νέες περικοπές μισθών και συντάξεων (...) ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση με την οποία "αποφεύχθηκαν τα χειρότερα"! (...) Πρώτα, καλλιεργούν ένα πρωτοφανές κλίμα φόβου σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στο Δημόσιο αφήνοντας να "διαρρεύσουν πληροφορίες" περί ασφυκτικών πιέσεων της Τρόικας για μαζικές απολύσεις από εκατοντάδες υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου που θα καταργηθούν! Στη συνέχεια, "διαρρέουν" ότι... ανθίστανται στις πολύ ισχυρές αυτές πιέσεις οι οποίες, όπως επίσης "διαρρέουν", εκδηλώνονται και με τη μορφή απειλών για διακοπή της εκταμίευσης της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ! Και τέλος, εμφανίζονται οι ίδιοι οι κυβερνώντες ως... "σωτήρες των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο", ισχυριζόμενοι ότι μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους "αδιάλλακτους τροϊκανούς" κατάφεραν να τους... πείσουν να μην απολυθεί τόσος κόσμος αντιπροτείνοντάς τους νέες μειώσεις στις αποδοχές όλων των εργαζομένων» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ