Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κανονικότατα και συναινετικά οι συγχωνεύσεις

Με γοργούς ρυθμούς και επιστρατεύοντας τα στελέχη των υγειονομικών περιφερειών και των νοσοκομείων προχωρά η κυβέρνηση στην τελική επεξεργασία του σχεδίου των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, που θα ανακοινώσει την 1η Ιούνη 2011.

Τον προσανατολισμό αυτό της κυβέρνησης επαναβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος προσπαθώντας να συγκαλύψει τον κατεδαφιστικό χαρακτήρα των μέτρων μετονόμασε τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων σε «αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ» η «οποία θα προχωρήσει κανονικότατα»...

Ο υπουργός Υγείας οργάνωσε χτες σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη σε υπηρεσιακό επίπεδο με «θέμα την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ» για τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης. Επίσης χτες το «Εθνος» παρουσίασε τις προτάσεις της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας - δηλαδή τα νοσοκομεία Αττικής και ορισμένων νησιών - όπου γίνεται μια καταγραφή των προς συγχώνευση κυρίως κλινικών. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας οι προτάσεις αυτές προσεγγίζουν τις επιλογές της ηγεσίας, δεν θα είναι όμως οι τελικές, που θα ανακοινωθούν την 1η Ιούνη 2011.

Με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος χαρακτηρίζει «επικίνδυνες τις εισηγήσεις των δήθεν σοφών περί την Υγεία διά συγχωνεύσεων κλινικών και τμημάτων» και «αναδεικνύει τη σύγχυση του υπουργείου για την εξοικονόμηση πόρων και προκαλεί αναστάτωση στους λειτουργούς της Υγείας με τραγικές επιπτώσεις στον ασθενούντα Ελληνα πολίτη». Ο Θ. Γιαννόπουλος τάσσεται υπέρ των «συγχωνεύσεων υπηρεσιών (όπως καθαρισμός ιματισμού - αποστείρωση - εστίαση - τεχνικές υπηρεσίες κλπ)», όπου, όπως υποστηρίζει, είναι ο «πυρήνας των διορισθέντων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ».

Παλιότερα ο τομεάρχης της ΝΔ είχε ταχθεί υπέρ των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων με συναινετικό τρόπο με την κυβέρνηση, ενώ τώρα, για αντιπολιτευτικούς λόγους, διαμαρτύρεται υποκριτικά για τον «ασθενούντα Ελληνα πολίτη». Αλλά και απ' αυτή την ανακοίνωση δεν μπορεί να αποκρυβεί η συγκατάθεση της ΝΔ στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν αύριο οι υγειονομικοί (2013-01-30 00:00:00.0)
Ανυπέρβλητα εμπόδια στην πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες Υγείας (2011-07-19 00:00:00.0)
Στην γκιλοτίνα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας (2011-07-05 00:00:00.0)
Αύριο η κινητοποίηση στο 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ (2011-06-05 00:00:00.0)
Ενισχυμένη συναίνεση εφ' όλης της ύλης (2011-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ