Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
Ζητά δανεικούς εργαζόμενους για τις ελλείψεις προσωπικού

Εταιρεία δάνεισε δύο νοσηλευτές ενώ η διοίκηση ζητά και απ' τους ξενοδόχους

Στιγμιότυπο από παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο της Ρόδου
Στιγμιότυπο από παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο της Ρόδου
Οτι οι ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία θα λυθούν με ... δανειζόμενους εργαζόμενους ισχυρίζεται η διοίκηση του νοσοκομείου της Ρόδου, που ζήτησε τη συνδρομή ξενοδόχων και άλλων επιχειρηματιών, κυρίως από τον κλάδο της εστίασης, να «δανείσουν» προσωπικό για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Συνυπεύθυνη είναι και η ηγεσία του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, που συμμετείχε σε αυτή την εξαχρείωση του κοινωνικού αγαθού της υγείας.

Τα τεράστια, χρονίζοντα προβλήματα υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, ιατρικό και λοιπό προσωπικό έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο να λειτουργεί καθημερινά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να εξουθενώνεται το υπάρχον προσωπικό. Ετσι ο διοικητής του νοσοκομείου Μ. Κόκκινος αναγκάστηκε την περασμένη βδομάδα να ενημερώσει τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικο για την κατάσταση στο νοσοκομείο. Τον πρόεδρο συνόδευαν η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Λ. Καλαμάτα - Κούρτη και οι νομικοί σύμβουλοι του σωματείου και του νοσοκομείου.

Μετά τη συνάντηση, ο Διοικητής σε δηλώσεις του είπε ότι με δική του εισήγηση παρατάθηκαν οι συμβάσεις 45 συμβασιούχων «ώστε να μη μείνουν κενά στις κλινικές» για να προσθέσει στη συνέχεια: «Μια εταιρεία έχει δανείσει στο νοσοκομείο δύο νοσηλευτές, ενώ περιμένουμε μια απάντηση από κάποιους ξενοδόχους». Επίσης ένας νομικός σύμβουλος ζήτησε να γίνει μετάταξη εργαζομένων από το Δήμο Ρόδου και να γίνει δημόσια έκκληση για δωρεές και κατάθεση χρημάτων σε ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου.

Η επάνδρωση του νοσοκομείου μέσω του Δήμου Ρόδου και της νομαρχίας Δωδεκανήσου είναι παλιά πρακτική. Παλιότερα είχαν προσληφθεί νοσηλευτές μέσω της εταιρείας «Ρόδον ΑΕ» - ανήκει στο δήμο - και της «Γαληνός ΑΕ» - ανήκε στη Νομαρχία - και στη συνέχεια αυτοί οι νοσηλευτές στάλθηκαν στο νοσοκομείο.

ΠΑΜΕ: Να σταματήσει η επαιτεία

Την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ έκανε παράσταση στη διοίκηση του νοσοκομείου και ζήτησε να σταματήσει η επαιτεία προσωπικού απ' τους επιχειρηματίες της περιοχής. Ωστόσο όμως ο Διοικητής αρνήθηκε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Εισαγγελέα.

Επίσης σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου διαχειρίζεται την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Την υλοποιεί μέσω της αποδυνάμωσης από προσωπικό άλλων μονάδων υγείας για να "μπαλώνει" την κατάσταση. Στηρίζεται στην εντατικοποίηση μέχρι εξάντλησης των όποιων ορίων του προσωπικού, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης για να μη θιγούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Η επαιτεία σε ξενοδόχους και ιδιωτικές εταιρείες για να συνεισφέρουν σε προσωπικό ή ο,τιδήποτε άλλο, είναι η τελευταία κίνηση υπονόμευσης της ίδιας της ζωτικής ανάγκης για την ασφάλεια της υγείας του κόσμου».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι υπάρχει λύση προς όφελος του λαού, όπου η «υγεία, μπορεί να παρέχεται ως κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα, ισότιμα και δωρεάν σε όλους, χωρίς εισφορές και πληρωμές, χωρίς διακρίσεις». Και «γι' αυτό χρειάζεται ένα καλά οργανωμένο κίνημα της συμμαχίας της Εργατικής Τάξης, των μικροεπαγγελματιών, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, που θα παλεύει για την προστασία της υγείας του λαού για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η δίκαιη οργή και η αγανάκτηση να εκφραστούν με αγώνα για σύγχρονη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία (2024-08-23 00:00:00.0)
Αγώνας για να προστατευτούν η ζωή και η υγεία του λαού μας (2020-06-19 00:00:00.0)
Χρονίζουν τα προβλήματα (2008-02-23 00:00:00.0)
Βασανιστικά προβλήματα (2004-08-15 00:00:00.0)
Πειθαρχικό παράπτωμα η διακομιδή ασθενών! (2001-09-14 00:00:00.0)
Εκλογές στο Σύλλογο Νοσηλευτικού Προσωπικού (1996-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ