Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΓΕ
Κοινή δράση εργαζομένων και απολυμένων

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το ταξικό Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ, μαζί με οκτώ απολυμένους της εταιρείας, με την οποία καλούν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τη συμπαράσταση στους απολυμένους, ενάντια στο πογκρόμ απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία. Η ανακοίνωση μοιράστηκε πλατιά, χτες, στους εργάτες και τις εργάτριες της εταιρείας, με την οποία οι απολυμένοι και το Σωματείο καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. στο αμφιθέατρο της εταιρείας και με ταυτόχρονη συμμετοχή στη δίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο.

«Εμείς οι απολυμένοι αισθανθήκαμε την ανάγκη, μετά και τις πολύ επιτυχημένες κινητοποιήσεις, να επικοινωνήσουμε μαζί σας», σημειώνεται εξαρχής στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται: «Αυτό που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι με τη δική σας συμπαράσταση αντλούμε δύναμη και κουράγιο να προχωρήσουμε. Η πορεία μας είναι προδιαγεγραμμένη και είναι μία: Αγώνας. Είμαστε τυχεροί βέβαια γιατί ο αγώνας μας αυτός έχει πρώτον εσάς και δεύτερον το Σωματείο μας, την Ομοσπονδία, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Με την ανακοίνωσή τους οι απολυμένοι παρακάτω δηλώνουν: «Με κάθε ειλικρίνεια μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι κανείς από μας δεν πίστευε ότι θα ερχόταν η σειρά του να απολυθεί. Το γεγονός ότι είμαστε σωστοί εργαζόμενοι, αυτό, δεν ήταν αρκετό. Η εταιρεία, διά του εκπροσώπου της, αρκέστηκε στη λακωνική αιτιολόγηση των απολύσεων: "Μείωση θέσεων εργασίας". Αυτή, όμως, η δικαιολογία για πολλούς και ευνόητους λόγους δεν μπορεί από εμάς να γίνει αποδεκτή. Για να χτυπήσουμε, όμως, αυτή τη συμπεριφορά η οποία σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί και για σας στο μέλλον, σας καλούμε να είστε μαζί μας». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Μην φοβάστε! Συνεχίστε να μας συμπαραστέκεστε με όλες σας τις δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ