Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
Καταγγελία για νόθευση των εκλογών

Την απόπειρα νόθευσης της ψηφοφορίας στις εκλογές που ξεκίνησαν χτες στο Ασκληπιείο της Βούλας για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, για εκπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ και για εκπροσώπους για την Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας στο νοσοκομείο, καταγγέλλει ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Ασκληπιείου Βούλας (ΕΑΣΑΒ) (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ).

Χτες, πρώτη μέρα των εκλογών, σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε προσπάθεια κυρίως απ' την ΠΑΣΚΕ να ψηφίσουν μαζικά εργαζόμενοι χωρίς βιβλιάριο, με υπεύθυνες δηλώσεις. Ο ΕΑΣΑΒ κατέθεσε ένσταση για τη διαδικασία των εκλογών στη δικαστική αντιπρόσωπο και στην εφορευτική επιτροπή και ζήτησε να συζητηθεί άμεσα το αίτημα για τη διακοπή της ψηφοφορίας για εκπροσώπους για την ΠΟΕΔΗΝ. Στην ένσταση αναφέρει: «Πρώτον λόγω της μαζικής προσέλευσης, από κάποιο σημείο και έπειτα συναδέλφων να ψηφίσουν χωρίς βιβλιάριο κατά παράβαση του Νόμου 1264/82 και δεύτερον λόγω της απουσίας ξεχωριστής κατάστασης ψηφοφόρων για την ΠΟΕΔΗΝ, ζητάμε να σταματήσει άμεσα η ψηφοφορία για την ΠΟΕΔΗΝ. Μόνο οι συνάδελφοι που έχουν βιβλιάριο, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν για ΠΟΕΔΗΝ. Υπάρχει ζήτημα και με τους ήδη ψηφίσαντες για ΠΟΕΔΗΝ με υπεύθυνη δήλωση». Η εφορευτική επιτροπή και η δικαστική αντιπρόσωπος συνεδρίασαν και απέρριψαν το αίτημα και η ψηφοφορία και για την ΠΟΕΔΗΝ συνεχίστηκε κανονικά.

Στο απελθών ΔΣ συμμετείχαν τρεις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΣΑΒ (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ). Είχε αυτοδυναμία η ΠΑΣΚΕ (6 στις 11 έδρες).

Στις εκλογές που συνεχίζονται και σήμερα, κατεβαίνουν οι παρατάξεις ΕΑΣΑΒ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και η Κίνηση Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας (ΚΙΕΑΒ).

Ο ΕΑΣΑΒ στην εκλογική του διακήρυξη καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να συνταχθούν με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας και στο ΔΣ και στην ΠΟΕΔΗΝ και σε όλα τα επίπεδα, την ταξική φωνή του συνδικαλιστικού κινήματος. Μαζί με το ΠΑΜΕ να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καλύπτοντας τα εκρηκτικά κενά του νοσοκομείου, την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμία πληρωμή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ