Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΑΛΦΑΤΕΞ»
Τρίτη βδομάδα κινητοποιήσεων

Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και χωρίς δουλιά, ενώ ο εργοδότης  υλοποιεί επιχειρηματικά σχέδια

Ενωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι 83 εργαζόμενοι του εργοστασίου «Κλωστήρια ΑΛΦΑΤΕΞ», που εδρεύει στη Γιάννουλη Λάρισας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλιά και την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει ο εργοδότης τους Θ. Πίσσας. Περιφρουρώντας τον αγώνα τους βρίσκονται, για τρεις βδομάδες, μέρα - νύχτα στο χώρο του εργοστασίου και δηλώνουν ότι δε θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, εάν δε δικαιωθούν. Επίσης, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια ΑΛΦΑΤΕΞ» αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας, καθώς η επιχείρηση απειλείται με οριστικό «λουκέτο», χωρίς, μάλιστα, να πάρουν τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη, δώρα, άδειες και αποζημιώσεις. Ο Θ. Πίσσας, που εξαφανίστηκε χωρίς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους, σταμάτησε τη λειτουργία του εργοστασίου από τις 22-12-2000, ύστερα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε σε βάρος του η Τράπεζα Εργασίας, στην οποία οφείλει το δάνειο που είχε πάρει για την αγορά των κλωστηρίων, το 1997, ύψους 2,7 δισ. δρχ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θ. Πίσσας, ενώ δεν έχει ξοφλήσει το δάνειο και δεν κατέβαλε τα χρήματα που οφείλει στους εργαζόμενους, πριν από 15 μέρες αγόρασε τα μηχανήματα της πρώην «Βαμβακουργίας Βόλου», έναντι 400 εκατομμυρίων δραχμών. Επίσης, πριν από ένα χρόνο, μέσα από μεθοδεύσεις, που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, υπενοικίασε το εργοστάσιο της ΒΙΟΠΑΛ, που βρισκόταν σε διαδικασία πτώχευσης, από τον πρώην ιδιοκτήτη Κ. Τσιπλάκο (!). Εμφάνισε, δε, ως συμβόλαια υπενοικίασης από την ανώνυμη εταιρία «ΚΟΤΤΟΝ ΕΛΛΑΣ» με πρόεδρο την Α. Τσιπλάκου, σύζυγο του Κ. Τσιπλάκου. Ο Θ. Πίσσας διαφήμιζε, δε, ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας!!!

Ο Θ. Πίσσας είναι γνωστός στην περιοχή για τα διάφορα παιχνίδια που παίζει στις πλάτες των εργαζομένων, καθώς έκλεισε πολλά εργοστάσια, όπως της «Θεσσαλικής Χαρτοβιομηχανίας» - ήταν κρατική επιχείρηση και την αγόρασε επί διακυβέρνησης της ΝΔ - του Φλωρά, του Κεραμικού, δημιουργώντας πολλές θέσεις ανεργίας, αφού ο ίδιος είχε καρπωθεί πολλές επιδοτήσεις.

Οι εργαζόμενοι, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με επιστολή τους προς τα υπουργεία Εργασίας και Βιομηχανίας, απαιτούν να γίνει σε βάθος έρευνα σε ό,τι αφορά τον όμιλο Πίσσα. Ζητούν, επίσης, να ληφθούν όλα τ' αναγκαία μέτρα για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, που είναι: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι υπόλοιπες οφειλές προς τους εργαζόμενους και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ