Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απέργησαν για τα δεδουλευμένα

Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της «Αττικό Μετρό» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε χθες το τεχνικό προσωπικό του Μετρό, απαιτώντας άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από το Μάρτη και ομαλοποίηση της καταβολής της μισθοδοσίας τους. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης μέσω της ΑΕΓΕΚ (συμμετέχει στην κοινοπραξία κατασκευής του έργου), η οποία εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο έχει επιβάλει καθυστερήσεις στις πληρωμές του προσωπικού και διαρκώς διευρύνει την περίοδο της απλήρωτης δουλειάς.

Χθες μετά την παρέμβαση στην «Αττικό Μετρό», η ΑΕΓΕΚ δεσμεύθηκε ότι τη Δευτέρα 23/5, θα πληρώσει τα δεδουλευμένα του Μάρτη, ενώ δε δεσμεύθηκε για τα δεδουλευμένα του Απρίλη.

Θυμίζουμε ότι πάλι μετά από απεργιακή κινητοποίηση, στα τέλη του Απρίλη, οι εργαζόμενοι κατάφεραν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Φλεβάρη. Τότε η ΑΕΓΕΚ είχε δεσμευθεί ότι θα πλήρωνε τα δεδουλευμένα του Μάρτη μέχρι τις 15 Μάη.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με τη στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων, σε περίπτωση που δε δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ