Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αποτελέσματα των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών

Στο 13,21% στα πανεπιστήμια και στο 12,45% στα ΤΕΙ, διαμορφώνονται τα τελικά πανελλαδικά ποσοστά που συγκέντρωσαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ στις φετινές φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές που έγιναν την περασμένη Τετάρτη.

Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν σε 192 συλλόγους από τα πανεπιστήμια και σε 58 συλλόγους των ΤΕΙ. Σε αυτούς τους συλλόγους δε συμπεριλαμβάνονται σύλλογοι που η καταμέτρηση τελικά δεν ολοκληρώθηκε (όπως π.χ. το Οικονομικό της Νομικής και η ΣΤΕΤΡΟΔ του ΤΕΙ Αθήνας), σύλλογοι που έκαναν εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο και δεν αναγνωρίζονται πανελλαδικά από καμιά δύναμη του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος (π.χ. Μουσικό Θεσσαλονίκης, Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κ.ά.) καθώς και σύλλογοι που ο εκλογικός τους κανονισμός αλλοιώνει την πραγματική βούληση των φοιτητών (π.χ. Κοινωνική Θεολογία που καταγράφει τα λευκά ψηφοδέλτια υπέρ της πρώτης δύναμης) ή που οργίασε η νοθεία (π.χ. ΤΕΙ Λαμίας, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης).

Σχεδόν 24 ώρες κράτησε η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών σε κάποιους από τους μεγάλους Συλλόγους της Αθήνας (Νομική, Πανεπιστήμιο Πειραιά κ.ά.).

Και από τα τελικά αποτελέσματα επιβεβαιώνονται οι τάσεις που είχαν διαφανεί από την αρχή για άνοδο των ποσοστών της ΔΑΠ και πτώση της ΠΑΣΠ.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα για όλους τους συλλόγους πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (www.spoudastes.gr).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ