Σάββατο 21 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Η αντικομμουνιστική υστερία κλιμακώνεται

Η προσπάθεια της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, ιδιαίτερα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό ως ένα «εγκληματικό σύστημα» συνεχίζεται με ακατάπαυστο ρυθμό. Αλλωστε αυτό που ενδιαφέρει το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, ιδιαίτερα εν μέσω βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, είναι, ξαναγράφοντας την ιστορία και εξισώνοντας το φασισμό - γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, με το σοσιαλισμό/κομμουνισμό που ανέβασε τον άνθρωπο πολλά σκαλοπάτια πάνω, να αποτρέψει τις νέες γενιές από τη γνωριμία με αυτό το σύστημα, με την επαναστατική διέξοδο στα αδιέξοδα του καπιταλισμού.

Ενα νέο «επεισόδιο» στην αντικομμουνιστική υστερία των Τσέχων αστών που έρχεται στο φως της δημοσιότητας είναι το 211ο ψήφισμά της Γερουσίας της Τσεχίας, της 4ης Μάη του 2011, ως απάντηση στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Δεκέμβρη του 2010, περί της «μνήμης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ευρώπη». Ετσι με το υπ. αριθμ. 211 ψήφισμά της η Γερουσία, που κυριαρχείται από σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθερους, ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «εξετάσει και να επιδιώξει δραστήρια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επέκταση του καταλόγου των σοβαρών εγκλημάτων διακρατικού χαρακτήρα, έτσι ώστε να ενσωματωθούν η δημόσια επιδοκιμασία ή η άρνηση ή η χονδροειδής υποτίμηση εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου που στρέφονται κατά ομάδας προσώπων που καθορίζεται και με κριτήρια διαφορετικά από τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την προέλευση ή την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, όπως είναι κυρίως η κοινωνική θέση ή οι πολιτικές πεποιθήσεις».

Επίσης λένε οι αντιδραστικοί της Τσεχίας ότι «είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα στην Ευρώπη, όπως τα εγκλήματα που διέπραξαν τα ναζιστικά καθεστώτα».

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό, ενώ όσους αποδεδειγμένα πάλεψαν για την ανατροπή του και με εγκλήματα και σαμποτάζ, τους ανακηρύσσουν σε ήρωες και «αγωνιστές της ελευθερίας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ