Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τις εκλογές στην Κύπρο

-- Ενα σχόλιό σας για τις κυπριακές εκλογές...

-- Να σας πω την αλήθεια, δεν έχω μελετήσει αναλυτικά τα αποτελέσματα. Τώρα όμως τα μαζεύουμε τα αποτελέσματα και θα μιλήσουμε και με τους συντρόφους μας εκεί.

Καταρχήν πρέπει να πω, το ΑΚΕΛ παρότι ήρθε δεύτερο ανέβηκε. Δεν ξέρω σε ψήφους, ειλικρινά το λέω. Κοιτάξτε να δείτε, οπωσδήποτε είναι αρνητικό ότι πρώτο κόμμα έρχεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δε σκοπεύω να έχω μία διαφορετική θέση. Και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο αρνητικά γιατί και οι άλλες δυνάμεις κινούνται σε μία κατεύθυνση να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο κατά του ΑΚΕΛ. Και η σκοπιά από την οποία παλεύουν το ΑΚΕΛ, δεν είναι βεβαίως μια σκοπιά ριζοσπαστική, προοδευτική.

Και νομίζω ότι τους ενδιαφέρουν ταυτόχρονα δύο πράγματα. Το ένα είναι να προχωρήσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο εσωτερικό της Κύπρου όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και το δεύτερο ενδεχομένως ενδιαφέρον τους είναι να επιβάλουν μία άδικη λύση στο Κυπριακό και μετά να τα φορτώσουν στο ΑΚΕΛ. Να επιβάλουν με τη δική τους δύναμη μία συμβιβαστική και άδικη λύση και μετά να αποδώσουν ευθύνες στο ΑΚΕΛ, αλλά ταυτόχρονα διατηρούμε την πίστη μας, την αισιοδοξία μας, ότι αυτά τα σχέδια μπορούν να αποτραπούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ