Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΠΕΛΛΑΣ
Αγωνιστική κινητοποίηση στις 29 του Γενάρη

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε Ημαθία και Πέλλα στις 29 του Γενάρη, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι ροδακινοπαραγωγοί των δύο νομών, μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην κυριολεκτικά πλημμυρισμένη από αγρότες και εκπροσώπους Συλλόγων αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας.

Μέσα από τη σύσκεψη αναδείχτηκε το πρόβλημα που δεν αγγίζει μόνο τους αγρότες, αλλά και όλη την περιοχή, αφού το ροδάκινο παραμένει η κύρια πηγή εισοδήματος. Αίτημα των αγροτών είναι η κατοχύρωση της θεσμικής τιμής του ροδάκινου και η υπεράσπιση του εισοδήματός τους από την ανελέητη επίθεση που δέχονται από βιομηχάνους και εμπόρους, οι οποίοι με τη στήριξη τής κυβέρνησης επιχειρούν να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές το προϊόν.

Συγκεκριμένα, οι ροδακινοπαραγωγοί απαιτούν να πληρωθούν την περσινή παραγωγή που ακόμη δεν έχει εξοφληθεί και οι τιμές που θα πάρουν να διασφαλίζουν τη θεσμική που έχει οριστεί στις 95,6 δρχ. στο κιλό. Παράλληλα, απαιτούν διασφάλιση της εφαρμογής της θεσμικής τιμής και για τη φετινή σοδειά και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το επιχειρούμενο ξεκλήρισμα των καλλιεργειών τους.

Στη σύσκεψη συγκροτήθηκε πλατιά Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και αποφασίστηκε η δυναμική κινητοποίηση, παρά τις προσπάθειες παραγόντων της κυβερνητικής παράταξης να σπείρουν τη σύγχυση και να διαλύσουν την προσπάθεια συντονισμού των αγροτών των δύο νομών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ