Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΑΣΕΒΕ
Ενωτικό, αγωνιστικό βήμα

Στη συγκρότηση Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ στον κλάδο προχώρησαν οι αγωνιστικές δυνάμεις των Εργολάβων Ηλεκτρολόγων

Στη συγκρότηση Γραμματείας Ηλεκτρολόγων της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) προχώρησαν οι αγωνιστικές δυνάμεις στον κλάδο, με μπροστάρη το Σύνδεσμο Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ). Με τη διακήρυξη της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Ηλεκτρολόγων, καλείται κάθε συνάδελφος να τη στηρίξει, προσπερνώντας τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες στην ομοσπονδία του κλάδου, ΠΟΣΕΗ.

«Δείγμα γραφής» των παρατάξεων της πλειοψηφίας ήταν και η πρόταση στη ΓΣ της Ομοσπονδίας που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, για διαγραφή του ΣΕΗΕΑ - κάτι που κατόρθωσαν τελικά - με πρόσχημα τη μη εκπλήρωση των οικονομικών του υποχρεώσεων! Είχε προηγηθεί η καταγγελία της «Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Ενότητας» (πλειοψηφούσας παράταξης στον ΣΕΗΕΑ), με την οποία σημείωνε: «Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών είναι έξω από κάθε λογική και αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία, για το συνδικαλιστικό κίνημα. Αγνοούν ότι αυτό που κάποτε ήταν αποδεκτό, λόγω της οικονομικής δυνατότητας των Σωματείων, σήμερα δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί, απλούστατα, οι συνάδελφοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. "Στήνουν στον τοίχο" τον "κακοπληρωτή" ΣΕΗΕΑ, αποσιωπώντας τη θέση του για το ζήτημα. Κυρίως, όμως, νομίζουν ότι βρήκαν μια καλή ευκαιρία για να απαλλαγούν από τις "ενοχλητικές" για την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας θέσεις του ΣΕΗΕΑ. Αυτό είναι που τους ενοχλεί».

Στη διακήρυξή της, η ΠΑΣΕΒΕ Ηλεκτρολόγων καταγράφει τα σημαντικά προβλήματα που βιώνει ο κλάδος και τονίζει: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί την κρίση για να πάρει πιο γρήγορα και για όλους, ΕΒΕ - Εργαζόμενους - Αγρότες, τα μέτρα που έχουν συναποφασίσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και η ΕΕ, χρόνια τώρα από το Μάαστριχτ, το Σύμφωνο Σταθερότητας και τώρα με το Μνημόνιο». Προσθέτει ότι: «Μπροστά σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, η πλειοψηφία της ΠΟΣΕΗ, σε συνεργασία με τη συμβιβασμένη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, στηρίζει την κυβέρνηση και ταυτίζεται με αυτές τις πολιτικές, με ωραία λόγια προσπαθεί να κρύψει την απραξία της. Τι έκαναν 3 χρόνια τώρα και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και πανελλαδικά, εκτός απ' το να παρακολουθούν απαθείς την κατάσταση; Ποιο μέτρο πήραν; Ποια ζητήματα αντιπάλεψαν; Την ανεργία; Τη φοροληστεία; Τη διάλυση του ΟΑΕΕ; Τι, τέλος πάντων, έκαναν;

Αντίθετα, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ παλεύουν για την αγωνιστική αντιμονοπωλιακή διέξοδο. Μαζί και ο ΣΕΗΕΑ που είναι ιδρυτικό μέλος της. Με τους δικούς μας αγώνες, καταφέραμε να μην περάσει το ΜΗΚΙΕ, που θα έστελνε χιλιάδες συναδέλφους εκτός εργασίας. Με τις συνεχείς παρεμβάσεις μας στον ΟΑΕΕ, καταφέραμε να μην περάσει το 7ο δίμηνο, που μας φόρτωνε ένα επιπλέον χαράτσι. Με την εμφάνιση της κρίσης, προβάλαμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης για την αντιμετώπισή της και όχι μόνο. Με το κοινό πλαίσιο δράσης ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΜΕ βάζουμε έναν ακόμη σοβαρότερο στόχο. Την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Η Γραμματεία σημειώνει ότι «χρειάζεται άλλος δρόμος ανάπτυξης. Χρειάζεται δημόσιος φορέας κατασκευών, που να εγγυηθεί ασφαλή, σύγχρονα, φτηνά σπίτια για όλους, σχολειά, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία κ.λπ. Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που δε θα έχει στόχο το κέρδος των τραπεζιτών - βιομηχάνων - μεγάλων τεχνικών εταιρειών, το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας και θα τις υπηρετεί. Αυτούς τους στόχους μπορεί να τους παλέψει μόνο ένα αγωνιστικό, διεκδικητικό, αντιμονοπωλιακό συνδικαλιστικό κίνημα. Στη γενικευμένη και καθολική επίθεση της άρχουσας τάξης, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε».

Και καταλήγει: «Λέμε ΟΧΙ:

Στη λεγόμενη "απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων", γιατί παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο, προχωρά σε συνδυασμένο χτύπημα αυτοαπασχολούμενων - εργαζομένων στα τεχνικά επαγγέλματα και δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Στο Νόμο για την αδειοδότηση, γιατί υποβαθμίζει τα τεχνικά επαγγέλματα, καταργεί το δημόσιο έλεγχο της άδειας, υποβαθμίζει την τεχνική εκπαίδευση και την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας με την προϋπηρεσία και την αντικαθιστά με την κατάρτιση και πιστοποίηση προσόντων από ιδιωτικούς φορείς. Συνθλίβει, πνίγει κλάδους των αυτοαπασχολούμενων, όπως υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους. Κατοχυρώνει τις δεξιότητες, το διαχωρισμό και καταμερισμό ειδικοτήτων, προχωρά στην πολυδιάσπαση του κλάδου με στόχο να γίνουμε φτηνό εργατικό δυναμικό προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κορύφωση του αγωνιστικού 10ήμερου δράσης (2018-10-31 00:00:00.0)
Να βάλουμε φρένο! (2014-06-01 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην «απελευθέρωση» (2013-04-30 00:00:00.0)
Δίμηνη καμπάνια πολλαπλών στόχων (2011-03-22 00:00:00.0)
Ρολά κατεβάζουν και οι ηλεκτρολόγοι (2010-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ