Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
Δεσμεύσεις και ύμνοι στο εφοπλιστικό κεφάλαιο

Κόμμα των εφοπλιστών και η ΝΔ, σχολιάζει το ΚΚΕ

Τις δεσμεύσεις του απέναντι στο εφοπλιστικό κεφάλαιο παρουσίασε ο Α. Σαμαράς, μιλώντας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε σχετική εκδήλωση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε πρωταγωνιστική θέση αν η ΝΔ αναλάβει το τιμόνι της κυβερνητικής εξουσίας. «Μέσα στο σχέδιό μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και την ανόρθωση της χώρας, η ναυτιλία θα έχει θέση πρωταγωνιστή», τόνισε.

Σε μια ομιλία - ύμνο στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, καθώς δε δίστασε να χαρακτηρίσει τους εφοπλιστές «εθνικούς ευεργέτες», τους οποίους μάλιστα - όπως είπε - «η χώρα και ο λαός ευγνωμονούν» (!), ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι όταν έρθει στην κυβέρνηση θα επανασυγκροτήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και θα το εξοπλίσει με ουσιαστικές αρμοδιότητες, ενώ θα βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού.

Ανέφερε επίσης ότι θα αξιοποιήσει την πείρα των εφοπλιστών «για να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική», δείχνοντας καθαρά το πώς εννοεί την ανταγωνιστικότητα. «Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα προνομιακό κέντρο διεθνών δραστηριοτήτων και να δώσουμε κίνητρα για να επιστρέψει ξανά η επιχειρηματικότητα», τόνισε, δίνοντας το στίγμα της δήθεν «εναλλακτικής πολιτικής» του κόμματός του.

Για την ομιλία Σαμαρά στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό επισημαίνει: «Ποια είναι η προσφορά των εφοπλιστών που ύμνησε ο πρόεδρος την ΝΔ: Τα προκλητικά τους προνόμια και η φορολογική ασυλία; Η χρεοκοπία του ΝΑΤ; Η ναυπήγηση εκατοντάδων πλοίων στο εξωτερικό; Η ανεργία των ναυτεργατών ή η στυγνή εκμετάλλευση των Ελλήνων και ξένων που απασχολούν;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ