Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ
Κόμμα σαν ατσάλι για τη νίκη του λαού

Εκδήλωση της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ στο Παλιοζωγλόπι, στα έξι χρόνια από το θάνατο του κομμουνιστή ηγέτη

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Γ. Νταφούλης
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Γ. Νταφούλης
Την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την εκπλήρωση του τελικού στόχου, που με τη στρατηγική του βάζει το ΚΚΕ και με τον οποίο ο ίδιος ταύτισε τη ζωή του, έδωσαν στο σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, στη γεννέτειρά του, το Παλιοζογλώπι.

Ηταν εκεί, ψηλά στο ξέφωτο του Αη-Λια, με μπροστάρηδες τους Κνίτες και τις Κνίτισσες, κρατώντας κόκκινες σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα και υψώνοντας τις γροθιές τους, μπροστά στον τάφο του κομμουνιστή - λαϊκού ηγέτη, που ακριβώς πριν έξι χρόνια ανηφόρισε για το ταξίδι του στα λημέρια της αιωνιότητας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ, ο οποίος κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β. Τσιάκος και ο δήμαρχος Καρδίτσας Κ. Παπαλός.

Φωτεινός φάρος η ζωή του

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Νταφούλης, μέλος του γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Τιμώντας τον Χαρίλαο Φλωράκη τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που έγραψαν με ανεξίτηλα γράμματα κομμάτι της ηρωικής ιστορίας του ΚΚΕ. Μπορεί οι ζευγάδες να φεύγουν αλλά η σπορά μένει για να φυτρώσει και να δώσει νέους καρπούς σ' ένα συνεχή αγώνα που το έπαθλό του θα είναι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο Δ. Κουτσούμπας καταθέτει λουλούδια στον τάφο του σ. Χαρίλαου, εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος
Ο Δ. Κουτσούμπας καταθέτει λουλούδια στον τάφο του σ. Χαρίλαου, εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος
76 χρόνια στις γραμμές του ΚΚΕ ο Χαρίλαος Φλωράκης διδάσκει κομμουνιστικό ήθος και αξιοπρέπεια, ολόψυχη αφιέρωση και προσφορά στην υπόθεση του Κόμματος και μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες, νόμιμες- παράνομες- ένοπλες, αταλάντευτη στάση απέναντι στον οπορτουνισμό, υπεράσπιση των ιδεών του μαρξισμού- λενινισμού και προλεταριακού διεθνισμού. Πρόκειται για μια ολόκληρη ζωή που αποτελεί φωτεινό φάρο, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, που η αστική τάξη με την ιδεολογία και πολιτική της, κάνει ό,τι περνά απ΄ το χέρι της για να κυριαρχήσει η μοιρολατρία, ο φόβος στα λαϊκά στρώματα, για να περάσει ανώδυνα η βάρβαρη πολιτική της.

Μπροστάρης και καπετάνιος σ' όλη του τη ζωή. Και τότε που το Κόμμα μας κτυπήθηκε από τα μέσα, στο όνομα της "ανανέωσης", που σήμαινε την προσαρμογή του ΚΚΕ στο σύστημα. Στα δύσκολα χρόνια των αντεπαναστάσεων, όταν η αστική τάξη διεθνώς γελούσε ικανοποιημένη, γιατί νόμιζε ότι ξέμπλεξε με το "φάντασμα του κομμουνισμού", ενώ οι πρόθυμοι "αριστεροί" της φίλοι το έβαλαν στα πόδια και έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως ενάντια στον κομμουνισμό, εκείνος και χιλιάδες άλλοι κράτησαν τη σημαία ψηλά, με βαθιά την πεποίθηση ότι το πισωγύρισμα είναι προσωρινό, ότι ο σοσιαλισμός είναι η μόνη διέξοδος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Γι' αυτό ό,τι και να κάνουν οι αστοί ενάντια στο ΚΚΕ και στην ιδεολογία του το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να επιβεβαιώσουν αυτό που λέει ο λαός πως "εκεί που οι καπεταναραίοι κρεμούσαν τ' άρματα τώρα οι "γύφτοι" κρεμάνε τα νταούλια". Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η ανασύνταξη του κινήματος, το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, θα δημιουργήσει τη λαϊκή στρατιά που θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης ως το επίπεδο της εξουσίας, θα διεκδικήσει και θα επιβάλλει ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Αγώνας μέχρι τη νίκη

Το ΚΚΕ αισθάνεται την ευθύνη του να αποτελέσει την προωθητική ανυποχώρητη, ανθεκτική στις δυσκολίες δύναμη για την ανάκαμψη του εργατικού λαϊκού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας, με στόχο να μπει φραγμός στα χειρότερα, να συγκεντρωθούν δυνάμεις στην πάλη για ριζική αλλαγή, για την κοινωνική λαϊκή ευημερία, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι ο βασικός αντίπαλος της εργατικής τάξης, τα μονοπώλια που κυριαρχούν στο καπιταλιστικό σύστημα είναι ο αντίπαλος των αυτοαπασχολούμενων μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, της φτωχής αγροτιάς, των νέων και των γυναικών που ανήκουν στα εργατικά, λαϊκά στρώματα.

Επομένως, αντίπαλοί τους είναι τα αυθεντικά φιλοκαπιταλιστικά και φιλομονοπωλιακά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και τα μικρότερα κόμματα που έχουν επίσημα τον ίδιο προσανατολισμό, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Δημοκρατική Συμμαχία. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στο λαό, αντίθετα αποτελούν εμπόδιο και ανάχωμα, κόμματα όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργούν αυταπάτες ότι υπάρχει φιλολαϊκή εναλλακτική λύση στο υπάρχον σύστημα, ή δυνάμεις που έχουν ανοιχτή συγγένεια με το ΠΑΣΟΚ, όπως η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι.

Επομένως, η πρότασή μας, πέρα από την παρουσίαση και ανάλυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας, περιλαμβάνει τη δημιουργία άμεσα, όσο γίνεται πιο γρήγορα, των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων για να υπάρξει αποτελεσματικότητα στον εργατικό λαϊκό αγώνα. Δε φθάνει να διεκδικείς καλύτερη ζωή, πρέπει να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου για να την κατακτήσεις.

Είναι το εργατικό κίνημα, η ταξική πάλη καθώς και η συμμαχία του εργατικού κινήματος με το ριζοσπαστικό κίνημα των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς, το ριζοσπαστικό κίνημα της νεολαίας και των γυναικών με γραμμή πάλης που η τελική της έκβαση στοχεύει στη λαϊκή εξουσία - οικονομία. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην κοινωνία και στο πολιτικό επίπεδο αποτελεί προϋπόθεση για να διαμορφωθεί ισχυρή συμμαχία, με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Σήμερα, εδώ στον Αη-Λια ξαναδίνουμε την υπόσχεση που δώσαμε αποχαιρετώντας, πριν 6 χρόνια, τον σύντροφο Χαρίλαο. Εμείς οι κομμουνιστές μέλη- στελέχη και φίλοι του ΚΚΕ, συνεχίζουμε τον αγώνα που εκείνος έδωσε όπως και χιλιάδες άλλοι μέχρι την τελική νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ