Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στα δικαστήρια σύρεται εκπαιδευτικός

Στο δικαστήριο του Πύργου σύρεται για ακόμη μια φορά τη Δευτέρα 22 του μήνα ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Χρ. Ζαγανίδης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με την κατηγορία της στάσης, σύστασης ομάδας, στην ουσία όμως δικάζεται για την αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου τον Ιούνη του 1998.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο να καταδικάσει την απροκάλυπτη αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και καλεί τους εκπαιδευτικούς της Ηλείας να συμμετέχουν μαζικά στην 3ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση (έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί) έξω από τα δικαστήρια,που έχει αποφασίσει η ΕΛΜΕ και να διατρανώσουν την απαίτηση του κλάδου για το οριστικό σταμάτημα των διώξεων και κάθε αυταρχικής συμπεριφοράς.

«Αναδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η πολιτική πυγμής, που έχουν στόχο πλέον τις ίδιες τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες», επισημαίνει το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωση. Απαιτεί δε, να σταματήσουν αμέσως όλες οι διώξεις, να παραγραφούν οι μέχρι τώρα καταδικαστικές αποφάσεις και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ