Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Πλουτώνιο: 2.000 χρόνια πριν...

Ο κ.Μπερνς μίλησε χτες στη Θεσσαλονίκη και μεταξύ άλλων συστάσεων που μας έκανε, του τύπου να μη δίνουμε σημασία σε ό,τι λένε οι επιστήμονες διότι «το απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν έχει καμία σχέση με τον καρκίνο» (!), ο πρεσβευτής των ΗΠΑ μάς διαβεβαίωσε και για το εξής: «Το ΝΑΤΟ δεν έριξε πλουτώνιο» στο Κοσσυφοπέδιο», όπως είπε.

***

Βεβαίως, λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, καθώς και ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι το ΝΑΤΟ έριξε στο Κοσσυφοπέδιο (και) πλουτώνιο. Φυσικά, όσο κι αν η διάψευση είναι τόσο βροντώδης, είναι προφανές ότι δε μας χρειαζόταν ως στοιχείο για να σχηματίσουμε άποψη περί του κ.Μπερνς. Την έχουμε σχηματίσει πολύ πριν την άποψή μας για τον κ.Μπερνς...

***

Το σημαντικότερο, εν προκειμένω, είναι άλλο. Το σημαντικότερο είναι ότι - όπως και στην περίπτωση του ουρανίου - το ΝΑΤΟ προσπαθεί πλέον να μας πείσει πως ούτε η χρήση πλουτωνίου συνιστά από μέρους του έγκλημα! Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι είναι «έκπληκτος» (!) για το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της χρήσης και πλουτωνίου από τα ΝΑΤΟικά βομβαρδιστικά. Κατά τους ΝΑΤΟικούς επιτελείς, δε, το πλουτώνιο που έριξαν στην περιοχή των Βαλκανίων, εκτός του ότι δεν προκαλεί παρενέργειες (!), ρίχτηκε και σε «επιστημονικά ασήμαντες ποσότητες»! Συνεπώς καλά έκαναν και μας βομβάρδισαν και με πλουτώνιο, συνεπώς είναι «περήφανοι» και για το πλουτώνιο, όπως είναι και για το ουράνιο, κατά τον κ.Λέιτι, το εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ.

***

Τώρα, το ποια είναι η αλήθεια μπορεί να την αντιληφθεί ο καθένας. Αρκεί να γνωρίζει ανάγνωση. Σε οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια κι αν αποτανθείς θα δεις ότι στο λήμμα «πλουτώνιο» σημειώνεται με έμφαση: α) το πλουτώνιο δεν αποβάλλεται από τον ανθρώπινο οργανισμό, β) προκαλεί διαταραχές στην αιματοποίηση, γ) προκαλεί οστεοσάρκωμα, δ) προκαλεί καρκίνο στον πνεύμονα.

***

Ομως, ακόμα κι αν οι ΝΑΤΟικοί έχουν αμφιβολίες για το τι λένε οι σύγχρονες εγκυκλοπαίδειες, ε, τότε, ως γνήσιοι «ανθρωπιστές», ως θαυμαστές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος (σ.σ: έτσι δε δήλωσε ο Κλίντον όταν ήρθε στην Ελλάδα;), ας ανατρέξουν στην αρχαία Ελλάδα. Ιδού λοιπόν τι ονόμαζαν «πλουτώνιον» οι αρχαίοι Ελληνες: «Πλουτώνιον» αποκαλούσαν τον τόπο όπου υπήρχαν πνιγηρές και νοσηρές αναθυμιάσεις προερχόμενες από το έδαφος. Αυτοί οι τόποι, δε, θεωρούνταν από τους αρχαίους Ελληνες και τη μυθολογία τους ως οι τόποι που αποτελούσαν την είσοδο για τον Αδη! Το «πλουτώνιον» ήταν η είσοδος για τον Κάτω Κόσμο!

Αυτά περίπου 2.000 χρόνια πριν, αφού 2.000 χρόνια μετά έχει αναλάβει το ΝΑΤΟ να συγγράψει τους δικούς του «μύθους»...


Ν.ΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ