Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Να τιμωρηθεί το έγκλημα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Να τιμωρηθεί το έγκλημα που διαπράχθηκε με τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας κατά την προχτεσινή εκδήλωση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, για τις συνέπειες του πολέμου στη Βαλκανική.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ προειδοποίησε ότι οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν στη Γιουγκοσλαβία και πως τις συνέπειες αυτής της χώρας θα υποστούν και άλλοι λαοί που θα αμφισβητήσουν τον κυρίαρχο ρόλο των ΗΠΑ. Ο Στρ. Κόρακας αναφέρθηκε και στην υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το ρόλο που καλείται να παίξει στο μέλλον με τη συγκρότηση του «Ευρωστρατού».

Ειδικότερα, για το Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε προκλητικό και απαράδεκτο το κοινό ψήφισμα, με αφορμή την πρόταση που κατέθεσαν οι «Πράσινοι» κατά του επικεφαλής της ΚΕΠΠΑ της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χ. Σολάνα.

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΔΣΑ και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ε. Μαχαίρας χαρακτήρισε αγωνιστική την προχτεσινή εκδήλωση, ενώ έκανε έκκληση στο ΔΣΑ να μπει επικεφαλής των αγώνων του λαού μας κατά του εγκλήματος του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Γιουγκοσλαβία, προκειμένου να αφυπνιστεί και η Ευρώπη.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η παρέμβαση της Αλ. Μαραγκοπούλου, η οποία καταφέρθηκε κατά των ΝΑΤΟικών και για τις τεράστιες ευθύνες τους. Στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, είπε, «κανείς δεν αποφάσισε να πεθάνει, αλλά απεναντίας οι υπεύθυνοι του ΝΑΤΟ με καθησυχαστικές δηλώσεις διατυμπάνιζαν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον άμαχο πληθυσμό».

Επίσης, η Μαραγκοπούλου είπε πως η ανθρωπότητα κινείται σε τροχιά αυτοκτονίας και κατέληξε με τη φράση πως «αν δεν οργανωθούμε και δεν αντισταθούμε ενάντια στους ισχυρούς της γης, αυτοί θα μας καταστρέψουν».

Η γιατρός Μ. Αρβανίτη - Σωτηροπούλου αναφερόμενη στις τραγικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο, είπε ότι μόνο τους τρεις πρώτους μήνες από τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ πέθαναν 50.000 παιδιά από τις συνέπειες των DU. Σήμερα, λόγω του συνεχιζόμενου εμπάργκο, 11.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μήνα στο Ιράκ από την κακή διατροφή, τις γαστρεντερίτιδες από τη μη χλωρίωση του νερού, την έλλειψη φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

Αλλά και για τους Αμερικανούς βετεράνους του πολέμου οι συνέπειες είναι οδυνηρές. Οι Αμερικανοί βετεράνοι του Κόλπου εμφάνισαν ιδιόρρυθμα νοσήματα που σχετίζονται με ανοσοποιητική ανεπάρκεια και παρουσίασαν λευχαιμίες και καρκίνους, ενώ το 67% των παιδιών τους γεννήθηκαν με σοβαρές ασθένειες, κυρίως λευχαιμίες ή δυσφορφίες περί τη διάπλαση. Τα αναφερόμενα συμπτώματα αφορούν διαταραχές του αναπνευστικού, των νεφρών και του ήπατος, απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους, πυρετό και υπόταση. Επίσης, το τραγικό με τους βετεράνους του Κόλπου είναι ότι αναφέρθηκαν ψυχολογικά προβλήματα και αυτοκτονίες σε «φορείς» ασυμπτωματικούς, που δεν άντεχαν να περιμένουν την εμφάνιση της νόσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ