Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤ
Δεν πρόκειται να μειωθεί η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με αφορμή σχετική συζήτηση

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισαν χτες στη Βουλή την τροπολογία κοροϊδίας, σύμφωνα με την οποία διασφαλίζονται τα κέρδη των εφοπλιστών και, ταυτόχρονα, μειώνονται τα κέρδη του ΝΑΤ με την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Ταμείου στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Για ξεκάθαρη κοροϊδία μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Η τροπολογία έρχεται με "σημαία" ότι θα μειωθούν τα εισιτήρια, και, μάλιστα, κατά 12%. Αυτό είναι ψέμα. Από πού το βγάζετε αυτό το συμπέρασμα; Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, που να λέει ότι αύριο τα εισιτήρια θα μειωθούν κατά 12%; Οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών λένε ωμά ότι τα εισιτήρια δε θα μειωθούν»!

Θα έχουμε «και τρύπα 40 εκατομμυρίων στο ΝΑΤ και μη μείωση της τιμής των εισιτηρίων και μετάβαση αυτού του πράγματος στον Προϋπολογισμό: δηλαδή, στις πλάτες του Ελληνα φορολογούμενου!», τόνισε παρεμβαίνοντας στο θέμα η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας. Συνολικά για την κατάσταση της ναυτιλίας, τόνισε: «Πώς γίνεται η ναυτιλία να είναι "ο κλάδος", "εκείνο" ή "το άλλο" και να πεινάνε οι άνθρωποι που σχετίζονται με αυτή και να έχει μειωθεί ο αριθμός τους και μετά να υφίστανται και την κριτική ότι τάχα μου δήθεν είναι μεταφερόμενοι, κυκλοφορούν με τα πούλμαν, διαμαρτύρονται, καταστρέφουν την εικόνα της χώρας και χίλια δυο άλλα πράγματα».

Στην τοποθέτησή του, ο υπουργός Θ. Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης είπε ότι η τροπολογία «ήταν ένα πάγιο αίτημα όλων των ακτοπλοϊκών ενώσεων και των λοιπών φορέων της ναυτιλίας», ενώ υποστήριξε ότι θα υπάρξει μείωση των τιμών στα εισιτήρια, αφού οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν δεσμευθεί προφορικά. Πρόσθεσε ότι το μέτρο «δείχνει τη βούληση αυτής της κυβέρνησης και την ευαισθησία της για τον τουρισμό, για τον νησιώτη, για τον κάθε επιβάτη και επαγγελματία». Εκ μέρους της ΝΔ, ο βουλευτής της Γ. Πλακιωτάκης υποστήριξε την τροπολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ