Κυριακή 29 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι εξαγγελίες του υπουργείου

Το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε, την περασμένη Πέμπτη, ένα σχέδιο για το «Τεχνολογικό Λύκειο», με κατάργηση των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και στόχο τη μαζικοποίηση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, αυτά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2012-13.

Στην πρόταση για το «Τεχνολογικό Λύκειο», η «αγορά» ορίζει τα πάντα. Η «αγορά» και οι ...τοπικές ανάγκες (των επιχειρήσεων) θα επιλέγουν τις ειδικότητες του «Τεχνολογικού Λυκείου», αλλά και την πρακτική άσκηση και τη μαθητεία (απλήρωτη δουλειά).

Ο μαθητής του Τεχνολογικού Λυκείου θα μπορεί είτε να ολοκληρώσει την τριετή υποχρεωτική εκδοχή που προτείνεται και οδηγεί σε πτυχίο επιπέδου 2, είτε να επιλέξει και ένα επιπλέον τέταρτο προαιρετικό έτος για πτυχίο επιπέδου 3. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα αναγκάζεται μετά να συνεχίζει στο μαραθώνιο της δια βίου κατάρτισης. Επίσης, στους μαθητές του Τεχνολογικού Λυκείου θα δίνονται τρεις διαφορετικές εναλλακτικές διαδρομές εφόσον επιθυμούν πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το υπουργείο έκανε λόγο για «επαγγελματικά δικαιώματα» στους αποφοίτους των Τεχνολογικών Λυκείων, ως μια ακόμα «πιστοποίηση» ανάμεσα στις πολλές που θα αναζητήσει ο εργαζόμενος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ