Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τιμά τον Ντίνο Χριστιανόπουλο

Επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής θα ανακηρύξει το ΑΠΘ τον ποιητή, κριτικό, βιβλιογράφο και εκδότη Ντίνο Χριστιανόπουλο, αύριο (11πμ) στην αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής. Για τον τιμώμενο θα μιλήσουν οι καθηγητές Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος, Γιάννης Μυλόπουλος και Μαρία Ιατρού. Θέμα της ομιλίας του Ντ. Χριστιανόπουλου είναι: «Οι σημαντικότεροι ποιητές της Θεσσαλονίκης: μικρό γραμματολογικό σχεδίασμα».

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Δημητριάδης), γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1931. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως βιβλιοθηκάριος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, ως διορθωτής τυπογραφικών δοκιμίων και επιμελητής εκδόσεων. Ιδρυσε το λογοτεχνικό περιοδικό, τον εκδοτικό οίκο και τη Μικρή Πινακοθήκη με την επωνυμία «Διαγώνιος».

Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1950 με την ποιητική συλλογή «Η εποχή των ισχνών αγελάδων». Ακολούθησαν άλλες εννιά συλλογές. Πέρα από την εξαιρετική ποίησή του, ο Ντ. Χριστιανόπουλος έχει προσφέρει σημαντικά στοιχεία για τη λογοτεχνική και καλλιτεχνική ζωή της μεταπολεμικής Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ