Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Στα 800 ολοήμερα Δημοτικά σχολεία με αναμορφωμένο πρόγραμμα στην κατεύθυνση του σχολείου της «αγοράς» και της διαφοροποίησης προστίθενται 161 ακόμα Δημοτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Στα «επιπλέον σχολεία συμπεριλαμβάνονται και όσα νέα 12θέσια Δημοτικά προέκυψαν από τις συνενώσεις και πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις», λέει το υπουργείο, γεγονός που αποκαλύπτει πως οι συγχωνεύσεις έγιναν για την προώθηση του σχολείου της αγοράς.

*** Με καθιστική διαμαρτυρία έξω από το 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Καρύστου συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι σύλλογοι γονέων και οι μαθητές των δύο σχολείων, ζητώντας να αναγερθεί κτίριο για το δημοτικό σχολείο. Η καθιστική διαμαρτυρία θα γίνει μπροστά στα σχολεία, στο δρόμο ο οποίος - αφού κλείνεται με αλυσίδες - χρησιμοποιείται για να κάνουν διάλειμμα οι μαθητές λόγω έλλειψης αύλιου χώρου... Σε γενική συνέλευση που έκαναν την περασμένη Κυριακή, οι δύο σύλλογοι γονέων αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έως ότου δοθεί η όποια οριστική λύση και να προχωρήσουν σε καταλήψεις δημόσιων Υπηρεσιών.

*** Με τριήμερη απεργία, που ξεκινά αύριο Τετάρτη 1 Ιούνη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Σήμερα Τρίτη, προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 μ. - 3 μ.μ. Την παραπάνω απόφαση πήρε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΣΚ αφού συζήτησε την κατάσταση και εκτίμησε ότι έχει φτάσει σε οριακό σημείο, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα τόσο για την εξασφάλιση των αρμοδιοτήτων του ΟΣΚ όσο και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

*** Η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ έχει αναστείλει τη λειτουργία της, μέχρι τις 2 Ιούνη, προβάλλοντας το θέμα της μείωσης της χρηματοδότησης, τις εξελίξεις και τους διορισμούς των μελών ΔΕΠ, σε σχέση και με τη μη ανανέωση ΠΔ για τα καλλιτεχνικά μαθήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ