Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Απεργία πείνας εργαζομένων

ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ.--

Στην 8η ημέρα απεργίας πείνας βρίσκονται 10 τουλάχιστον εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στη συντήρηση των σουπερμάρκετ «Cub Foods» στη Μινεάπολη, της Μινεσότα, απαιτώντας δικαιότερες και ανθρώπινες αμοιβές καθώς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «In These Times». Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο από εκατοντάδες εργαζόμενους στην «Cub Foods» αλλά και από άλλους εργασιακούς χώρους σε ένδειξη αλληλεγγύης, κινητοποιήσεις που διοργάνωσε το Κέντρο Εργαζομένων Ενωμένων στον Αγώνα (Center for Workers United in Struggle-CTUL).

Οι εργαζόμενοι στην «CubFoods» έχουν αρχίσει τη δράση τους εδώ και ένα χρόνο, μετά τις περικοπές των αποδοχών κατά 25% (από 10 δολάρια την ώρα σε 7,5) και τη σφοδρή επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και την απλήρωτη υπερωριακή εργασία.

Η εταιρεία δηλώνει ότι «δεν είναι εργαζόμενοί της» αφού απασχολούνται από εταιρία - υπεργολάβο, την «Carlson Building Maintenance». Οι εργαζόμενοι συγκρούονται μετωπικά με την εταιρεία και δε δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν, όπως δεν είχαν υποχωρήσει και οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα «Safeway» στη Βόρεια Καλιφόρνια και κατόρθωσαν να υπογράψουν, μετά από πολύμηνο και πολύ σκληρό αγώνα, συλλογική σύμβαση με αύξηση αποδοχών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ