Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Απεργίες σε ΟΤΕ και Ταμιευτήριο

Να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα καλούν τους εργαζόμενους οι ταξικές δυνάμεις. Απεργία χτες και σήμερα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Απεργούν στις 2 Ιούνη οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που ολοκληρώνει την ιδιωτικοποίηση πρώην ΔΕΚΟ, μεταξύ αυτών και του ΟΤΕ. Τη μέρα της απεργίας, θα γίνει συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην Κλαυθμώνος. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο κτίριο του ΟΤΕ στην Γ' Σεπτεμβρίου (ΝΥΜΑ). Επίσης, έχει αποφασιστεί να γίνουν απεργίες στις 9 και 15 Ιούνη. Στο πλαίσιο των αντιδράσεων χθες έγινε κατάληψη στο κτίριο του ΟΤΕ στην Αθήνα (ΝΥΜΑ).

Η ΕΣΚ ΟΤΕ, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, των τηλεπικοινωνιών και των άλλων κλάδων στρατηγικής σημασίας (...) υλοποιήθηκε με συνέπεια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και σε αυτή επιμένουν μέχρι και σήμερα (...) σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες». Αυτές οι δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα από τη μια εμφανίζονται σήμερα δήθεν να αποστασιοποιούνται από τις κυβερνήσεις για να κρύψουν τις ευθύνες τους και από την άλλη «ζητούν να μην πωληθεί το υπόλοιπο 20%! Αλλά δεν καταδικάζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταγωνιστικότητας που μας οδήγησε έως εδώ».

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας και σε όσους τους στηρίζουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να κάνουν δική τους υπόθεση αυτόν τον αγώνα. Να συσπειρωθούν στη γραμμή της ταξικής πάλης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, το ΣΕΤΗΠ, με τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησής του. Στη χθεσινή απεργία πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΤΤ, ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομίας στο Σύνταγμα και κατέληξαν στη Βουλή.

Οι ταξικές δυνάμεις στην ΟΤΟΕ, το Αγωνιστικό Μέτωπο μοίρασαν ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΤΤ είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης που εξελίσσεται τα τελευταία 25 χρόνια». Στην πολιτική αυτή οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά. Ο αγώνας «πρέπει να είναι διαρκής, πολύμορφος, να αγκαλιάζει το σύνολο του κλάδου και να συντονίζεται με τους υπόλοιπους κλάδους. Να στρέφεται ενάντια στο σύνολο των μέτρων και της αντεργατικής πολιτικής».

Ακόμα, οι ταξικές δυνάμεις αναφέρουν ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία στην ΟΤΟΕ απέρριψε την πρόταση για απεργία στις 2 Ιούνη. Καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν αυτοί αποφάσεις για απεργία στις 2 Ιούνη και στις 3 Ιούνη να είναι μέρα δράσης με συλλαλητήρια και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ