Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ερχονται κι άλλες φαρμακερές περικοπές

Και νέα φαρμακερή απόφαση για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ετοιμάζει η κυβέρνηση καθώς σχεδιάζει να περικόψει - πέρα απ' τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις που έγιναν - και 500 εκατομμύρια ευρώ για φάρμακα.

Μιλώντας χτες στο «Ράδιο 9» ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι επεξεργάζεται «πολιτικές περικοπής ακόμα 500 εκατ. από τα φάρμακα». Ηδη η κυβέρνηση έθεσε εκτός λίστας 1.000 συσκευασίες φαρμάκων που οι ασφαλισμένοι τις πληρώνουν απ' την τσέπη τους. Οι περικοπές αυτές έρχονται να προστεθούν στις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της κυβέρνησης για περικοπές των δαπανών για την Υγεία κατά 1,3 δισ. για το 2011.

Εν τω μεταξύ σήμερα το υπουργείο Υγείας θα κάνει ανακοινώσεις για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και θα επικεντρωθεί στην ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Αντιδρούν στις συγχωνεύσεις

Εν τω μεταξύ από χτες οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο άρχισαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (8-10 πμ) στο προαύλιο του νοσοκομείου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων. Επίσης διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων και καταγγέλλουν την έλλειψη προσωπικού και υλικών στο νοσοκομείο. Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα επαναληφθούν αύριο και την Παρασκευή την ίδια ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ