Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Εμπνευσή τους η καθημερινή πάλη των εργατών

Συνεχίζεται η έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας «Ανθρωποι - Χρώμα + Σίδερο 5»

Στιγμιότυπο από τα εργαστήρια για παιδιά
Στιγμιότυπο από τα εργαστήρια για παιδιά
Ο χώρος στην προβλήτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος γεμίζει καθημερινά από ανθρώπους κάθε ηλικίας, που αγκαλιάζουν μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία των σωματείων της Ζώνης σε συνεργασία με την Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών. Πρόκειται για την έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας με τίτλο «Ανθρωποι - Χρώμα + Σίδερο 5», αυτό το υποδειγματικό, αλλά και βαθιά πολιτικό γεγονός μαζικής συμμετοχής εικαστικών καλλιτεχνών με παρουσίαση έργων τους, εμπνευσμένων από την καθημερινή πάλη των εργατών στη Ζώνη, που πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά. Χρώματα σε καμβάδες, φωτογραφίες και άλλα υλικά συγκροτούν το έργο Τέχνης, ανακατεμένα με τις αποχρώσεις της σκουριάς και των λαδιών πάνω σε μηχανές, εργαλεία, κουφάρια πλοίων.

Την έκθεση φέτος συνδιοργανώνουν: Σωματεία Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών.

Καλλιτέχνες από τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική, τη Χαρακτική, τη Φωτογραφία, το video, όπως επίσης από τη Μουσική, το Τραγούδι, το Θέατρο, παρουσιάζουν το έργο τους, στους εργαζόμενους, από τους οποίους και εμπνέονται. Στο Πέραμα, η Τέχνη προσπαθεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, να διαμορφώσει συμπεριφορές, στάση και δράση. Σε αυτήν την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι συντονίζουν το βήμα τους.

Η Εκθεση ξεκίνησε το 2005 με πρωτοβουλία ομάδας εικαστικών καλλιτεχνών. Στόχος της έκθεσης είναι να έρθει το έργο Τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: Η εργατική τάξη.

Θυμίζουμε ότι οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 12.00 - 21.00 καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο. Την έκθεση πλαισιώνουν και οι παρακάτω εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο τριήμερο:

Παρασκευή 3/6 (8 μ.μ.). Παράσταση με αποσπάσματα έργων του Κ. Βάρναλη. 9 μ.μ. Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση, από την ορχήστρα της ΚΝΕ, συναυλία με τους Βασίλη Λέκκα και Ειρήνη Σακκαλή.

Σάββατο 4/6 (7 μ.μ.): Συζήτηση «Καπιταλιστική κρίση και οι εξελίξεις στην Αφρική». 9 μ.μ. Θεατρική Σκηνή «Εκτός Σχεδίου», με το έργο «Εξω από την πόρτα» του Βόλφγκανγκ Μπόρχερτ.

Κυριακή 5/6 (7 μ.μ.). «Εργατική τάξη και πολιτισμός» - συζήτηση. 9 μ.μ. Συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Εργαστήρια για παιδιά: Κυριακή 5 Ιούνη, 11.00 π.μ., ζωγραφική / γλυπτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ