Πέμπτη 2 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Εκκληση στο «λύκο» να φυλάξει τα «πρόβατα»

Επιμένει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ να αναζητά - ή υποκρίνεται ότι το κάνει - λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων στις πολιτικές της ΕΕ, παρότι η κυβερνητική πολιτική του μνημονίου και όλα τα μέτρα που ενισχύουν το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων, εκπορεύονται από την ίδια την ΕΕ! Με αφορμή συνέδριο της ΕΕ στη Βουδαπέστη, στις 24 - 25 του Μάη, με θέμα «Κινητοποίηση των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων για το μέλλον της Ευρώπης», η ΓΣΕΒΕΕ, επισημαίνει: «Πρέπει να καταλάβει η ελληνική κυβέρνηση ότι η απασχόληση, η παραγωγή και η επενδυτική προσπάθεια δεν πρόκειται να υπάρξουν στην Ελλάδα, αν δεν προϋπάρξει κινητοποίηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα σε μικρή και σε πολύ μικρή κλίμακα. Γεγονός που επισημαίνεται σε όλη την Ευρώπη και στην Κομισιόν».

Από την ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, προκύπτει ότι ο επίτροπος για την Επιχειρηματικότητα Α. Ταγιάνι, εξέφρασε στο συνέδριο την άποψη - που δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί σε επίσημη πολιτική θέση της Κομισιόν - ότι οι «νέες πολιτικές που θα αποφασιστούν πρέπει να είναι σχεδιασμένες χωριστά και διακριτά για κάθε κατηγορία επιχειρήσεων (Πολύ Μικρές, Μικρές, Μεσαίες και Μεγάλες)». Στο συνέδριο αναφέρθηκε, επίσης, ότι «είναι λάθος να σχεδιάζονται μέτρα για όλες τις επιχειρήσεις που τελικά μπορούν να εφαρμόσουν μόνο οι μεγάλες, δυσκολεύοντας έτσι τη λειτουργία των Μικρών επιχειρήσεων, βγάζοντάς τες ουσιαστικά εκτός αγοράς».

Αυτό το «λάθος» εφαρμόζεται συστηματικά από την ΕΕ, η οποία καθόλου τυχαία δεν προβαίνει σε «αυτοκριτική». Αφού επιμένει να ορίζει τη «μικρή» επιχειρηματικότητα με εξαιρετικά μεγάλα μεγέθη και στοχεύει σε μικρές επιχειρήσεις «καινοτόμες» και «βιώσιμες» που θα υποστηρίζουν τις δραστηριότητες των μονοπωλίων και ενδεχομένως θα εφευρίσκουν καινοτομίες που θα εκμεταλλεύονται στη συνέχεια οι πολυεθνικοί όμιλοι. Πάνω σε αυτή τη βάση, ακόμη και διακριτές πολιτικές να χαραχτούν, τους ίδιους στόχους ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων θα έχουν, και καμιά ελπίδα δεν μπορούν να γεννήσουν για τον μικρό αυτοαπασχολούμενο και μικρό ΕΒΕ στις γειτονιές της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ